JAS-bloggen
Intervjuer

Fullföljer övergången efter succésäsong: ”Känns absolut som jag valt rätt”

En av säsongens mest framgångsrika unga spelare hittar vi i Dalen, en spelare på dubbellicens som fått en fin utveckling. 

Spelaren vi pratar om är Emil Wiklund som tillhör Gamla Stan i divison 1, men som tecknade en dubbellicens med Dalen när hans egen serie stängde ner. – Ja precis, det har varit en riktigt speciell säsong. Jag startade säsongen med Gamla Stan i div1 och det gick riktigt bra för oss, vi vann alla våra matcher fram till Corona uppehållet. Och det kändes som vi var starka och hade chans att utmana om allsvenskan i år. Men sen blev de Corona uppehåll i div 1. Och Dalen hade mycket skador just då så då fick jag chansen till rätt mycket speltid nästan direkt, så på så sätt så var det tur för mig. Och det har varit riktigt roligt att få prova på att spela i SSL, säger Wiklund.

Precis som Wiklund, så har Dalen haft en stark säsong och utöver resultaten som varit positiva så har även Dalen fått en ny stämpel, där många tidigare sett laget som det ”tråkiga” Dalen där man nu istället har spelat med en hög press och fart. – Det har varit riktigt roligt. Dalen spelar med hög press och hög fart i sitt spel. Och jag tycker det passar mig väldigt bra. Jag gillar att sätta press och springa mycket ute på planen.

Wiklund har i detta Dalen i princip tagit en fast plats och har under stora delar av våren varit gjuten i en andra eller tredjefemma i de flesta matcherna. – Fast plats vet jag inte riktigt om jag har tagit. Dalen har haft många spelare som har varit skadade. Men det är roligt att jag har fått spela så mycket som jag har fått. Jag tycker att jag har utvecklat att ta mina beslut på planen snabbare. Men jag tror det kommer rätt så automatiskt när man spelar den här typen av innebandy som Dalen gör med hög fart.

Mitt under pågående slutspel där Dalen möter Mullsjö, så har Wiklund även gjort klart med en förlängning – det blir Dalen på heltid nästa säsong. – Det var rätt självklart. Det klart jag funderade om det var lite tidigt att jag kanske skulle stanna i Gamla Stan ett år till. Men när jag har fått känna på SSL så mycket som jag har fått göra så känns det absolut som jag har valt rätt.

Han har även varit med i U19-sammanhang här det senaste och det väntade U19-VM i Tjeckien har skjutits upp till hösten istället. Att Wiklund kan ta en plats där dock känns inte helt omöjligt. – Det klart det hade varit enormt roligt och en ära att få representera Sverige i ett u19  VM. Men det är tuff konkurrens, men jag hoppas man tar en plats. Ska göra mitt bäst för att kunna ta en plats.

Dalen har signat Wiklund, men i övrigt råder det tveksamheter kring flera spelare. Linus Holmgren, Christoffer Andersson, Rasmus Andersson och Mattias Ljunggren har alla utgående kontrakt och istället ryktas en spelare som Otto Weidman in. Spelare som är lagkamrater, men även konkurrenter till Wiklund. Spelare som kan innebära mer eller mindre speltid, men något som Wiklund inte fokuserar särskilt mycket på. – Nä jag tänker inte så mycket på det. Jag hoppas såklart att alla stannar i Dalen, det är grymt bra spelare. 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar