JAS-bloggen
Intervjuer

En av ljuspunkterna i bottenlaget: ”Har vuxit in i tempot och spelsystemet”

Damernas grundserie i SSL avslutas under helgen, där ett par lag sinsemellan gjort upp redan nu att man inte kommer spela en match som tabellmässigt är obetydelselös.

En match som ser ut att spelas dock är Malmö mot jumbon Jönköping. I detta Jönköping finner vi dock en ung back född 2004, Ester Ljungdahl som fått förtroende under säsongen, vilken hon inte hade räknat med på förhand. – Nej inte alls. Jag var helt och hållet inställd på att spela med JAS laget. Jag tränade med SSL laget under försäsongen och hösten, och fick erbjudande om en dubbel-licens i november. Detta var inget jag förväntade mig eller räknade med innan säsongen, säger Ljungdahl till bloggen.

Totalt har hon noterats för 15 matcher och en assist under säsongen i SSL. Hur nöjd är hon då? – Helt ok. Fick inte så mycket speltid i början, mest se och lära. Med tiden har jag vuxit in i tempot och spelsystemet. Nu de sista matcherna har de gått bra. Jag har fokuserat mycket på det defensiva, men har potential att utveckla mitt offensiva spel.

Debuten kom i en tuff bortamatch, inte mot Täby som bloggen trodde, utan i en annan match. – Det var faktiskt borta mot Endre. Det kom som en överraskning tre timmar före matchstart. Kanske lika bra det, då hann jag inte bygga upp någon större nervositet.

Jönköping har ju haft en tuff säsong och återfinns längst ner, där till och med Lund och Karlstad har tagit en del poäng de sista och ryckt ifrån något. Vad har gått fel är frågan? – Svårt att säga. Vi har många duktiga spelare, och har stundtals spelat bra, men defensivt kan vi bli starkare och bättre. De skador vi haft i laget, har såklart påverkat en del, eftersom det tillkommit en del nya spelare, som till exempel mig själv.

Med tanke på att damallsvenskan ej spelats så kom beskedet att inget lag flyttas ner. Jönköping får därmed en ny chans i SSL nästa år och man behöver höja sig ett par snäpp för att inte hamna i samma sits. – Vi har ett väldigt ungt lag. Jag tror att detta år har gett oss mycket erfarenhet. Denna säsong blev inte alls som vi tänkts oss, som jag nämnde tidigare. I laget finns det mycket revanschlust och potential och vilja att utvecklas. Jag tror att det kommer ge resultat om vi kan ha en färdig trupp från början som håller hela vägen.

För din egen del – hur ser målsättningarna ut?

– Jag ser verkligen fram emot nästa säsong! Jag vill våga tar för mig mer, speciellt offensivt. Och så klart etablera mig i SSL. En dröm framöver hade varit att bli uttagen till U19 landslaget.

Foto:Marcus Vilson | Vilson Media )

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar