JAS-bloggen
Okategoriserade

Debuterade i grundseriens sista match: ”Stor förändring när man inte spelat match på fem månader”

I den sista omgången som spelades i helgen så släppte Storvreta framför flertalet unga debutanter i en match som för deras del var relativt betydelselös då de redan hade vunnit serien.

En av spelarna var backen Filip Carlström, som efter ett par år i grannklubben Sirius, återvände för snart tre säsonger sedan och har haft en fin utveckling sedan dess även om t.ex. JAS-spelet har varit lite blandat. – Det har varit intressanta år och för mig personligen har jag gjort en stor utveckling både innebandymässigt och fysiskt. För laget har vi inte riktigt fått till dedär lilla extra de senaste åren även fast vi gjort mycket bra prestationer, lite stolpe ut säsonger där inte riktigt alla bitar fallit på plats men vi är på en god väg, säger Carlström till bloggen. 

Den här säsongen var ju tanken återigen att JAS skulle kombineras med division 3-spel, en möjlighet som grusades tidigt under höstens säsong. – Såklart tråkigt att inte kunna spela matcher och tävla på samma sätt. Vi i laget hade ett litet uppehåll från gemensam träning där man tränat mycket ensam för att jobba på sina fysiska förmågor, där laget ska ha en stor eloge för det hårda arbetet. Nu är vi dock tillbaka och tränar gemensamt vilket såklart är något roligare även fast det suger att inte spela match och tävla. 

Helgens match spelades borta mot Fagerhult Habo och beskedet kom under torsdagen för ynglingarna. – Beskedet kom på ganska kort varsel, blev uppringd av min tränare under torsdagseftermiddagen där han sa att jag skulle spela mot Fagerhult/Habo på Lördag. Jag blev såklart glad över att få chansen att debutera i SSL samtidigt som jag blev lite chockerad just när samtalet kom.

Carlström placerades i tredjekedjan med ett par andra unga debutanter, Simon och Melvin Alm och han fick öven mer förtroende under matchens gång. – Jag tycker framförallt att vi försvarsmässigt spikar igen ganska bra samtidigt som vi bygger oss in mer och mer ju längre matchen går och vågar ta för oss. Det är en stor förändring från att inte spelat match på ungefär fem månader till att spela SSL men tycker att alla gjorde en klart godkänd match. 

För din egen del – hur var det att få komma in SSL-kostymen och hur tycker du att det gick?

– Såklart ett helt nytt tempo där det gäller att vara med i skallen och fötterna samtidigt. För min egen del tycker jag att jag bygger mig in i matchen ju längre den går som jag tidigare nämnde. Från en start sitter inte riktigt allt som jag vill men under matchens gång kommer jag igång på ett bättre sätt. 

Storvreta har en tuff konkurrens på backsidan med bland annat Tobias Gustafsson, Robin Nilsberth och nyss förlängde Filip Stenmark, samt att man värvat Emrick Wiggur. Men målsättningen, den är glasklar. – Målet är ju såklart att gå hela vägen att ta en plats i SSL. Det krävs dock en hel del för att kunna ta en plats, där jag själv måste jobba lite mer på framförallt mitt fotarbete och min styrka vilket är superviktigt.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar