JAS-bloggen
Intervjuer

Lämnade tryggheten för drömmen: ”Har alltid varit mitt favoritlag”

För den uppmärksamme så kan man i KAIS ungdomliga laguppställning skymta en rookie i årets trupp.

Spelaren vi pratar om är Tess Nilsson, som inför förra säsongen valde att flytta från Värmland till Mora. – Det var ett ganska självklart val. KAIS har alltid varit mitt favoritlag sedan jag var liten. Sedan visste jag att innebandygymnasiet i Mora var väldigt bra och att KAIS är en proffsig klubb. Jag trivs otroligt bra, säger Nilsson till bloggen.

Nilsson spelade innan i Munkfors IBK där hon spelade division 2 och flickserier, där det första året i Mora istället blev division 1 och JAS-spel. En omställning med andra ord. – Jag tycker att det gick bra, är rätt nöjd med hur både jag och laget lyckades prestera. Extra kul att vi spelade till oss en plats i Allsvenskan.

Den här säsongen blev det ytterligare ett steg upp – träning och matchmiljön blev istället i SSL vilket blivit det enda med tanke på att övriga serier är stängda. – Man märker såklart av att det är ett stort steg att gå från div 1 till SSL. Tempot är mycket högre och konkurrensen är stenhård. Men det är riktigt kul att få träna och spela med de bästa. Det går liksom inte att få bättre träning och utvecklingsmöjligheter. 

Sedan din uppflyttning – vad känner du själv att du har behövt lägga fokus på för att ge dig själv ännu bättre förutsättningar? – Jag har lagt fokus på att försöka spela mitt spel och våga ta för mig på planen. Det är mycket nytt och tar tid innan man vänjer sig vid tempot så det har bara varit att ge allt varje träning. 

Hon har lyckats göra sitt första mål i SSL den här säsongen, men målen framöver är tydliga. – Mitt mål framöver är att fortsätta utvecklas och så småningom kunna kämpa till mig mer speltid. Jag vill få en större roll i laget.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar