JAS-bloggen
Intervjuer

Första målet i SSL kom i derbyt: ”Inte supernöjd med mina insatser”

En av spelarna som fått fortsatt förtroende via en dubbellicens den här säsongen är Ledbergs Emil Jacobsson, som tagit sig cirka 1,5 timma sydväst för att få kunna spela.

Jacobsson och hans Ledberg som bland annat värvat starkt till division 1-laget och hade höga mål med årets säsong. – Vi hade en bra känsla inför årets säsong i jas, men framförallt i div 1 där vi enligt mig har de pusselbitar som krävs för att gå upp till allsvenskan, säger Jacobsson till bloggen.

Dialogen kring fortsatt spel uppkom ganska fort efter beskedet kom att Ledbergs serier stängs ner. – Jo men så var det. Jag pratade ganska tidigt med våran sportchef i Ledberg om vilka alternativ till dubbellicens eller utlåning som fanns.

Valet föll till sist på Jönköpings IK och inte Linköping som i mångas ögon kanske hade varit det mest naturliga. – Valet föll på JIK, dels på grund av det geografiska, men sen så såg jag chansen till speltid och en möjlighet till att känna på SSL atmosfären. 

Jacobsson har hittills noterats för 12 matcher och i helgen kom första målet i derbyt mot MAIS. Han har totalt noterats för tre poäng. – Jag tycker det har varit kul och utmanande på många sätt, men personligen är jag väl inte supernöjd över mina insatser. Det finns många detaljer jag vill förbättra i mitt spel.

JIK som lag har haft svårt att hitta en jämn form och har blandat och gett något otroligt. Att man kommer missa slutspel är klart sedan ett par matcher tillbaka, men man riskerar heller inte att åka ur om inte något sensationellt händer. – Som du säger har vi blandat och gett, något enormt. Vi har inte lyckats vara tillräckligt kontinuerliga i vårat spel för att vinna matcherna vi behövde vinna. 

För din egen del – är det enbart SSL som gäller nästa säsong?

– Nej skulle jag inte säga, har inte särskilt bråttom till SSL om jag ska vara ärlig. Om det blir SSL eller allsvenskan nästa säsong får vi se efter säsongens slut.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar