JAS-bloggen
Intervjuer

Gör andra säsongen i SSL – i ny klubb: ”Tog emot mig väldigt bra från början”

Hon är en av landets framtidsnamn inom 03-kullen och lär framöver vara aktuell för U19-landslaget. Hon gör sin andra säsong i SSL, även om denna är lite speciell.

Spelaren i fråga är Skoghalls Amanda Gottebo som förra året var nykomling, precis som Skoghall som hade en tuff säsong. – Det var såklart kul och spännande! Jag tog ju klivet från div2 upp till SSL så det var ju verkligen en stor skillnad på fart och spel, säger Gottebo till bloggen.

Skoghall tog till sist bara 11 poäng och det blev allsvenskan på nytt. Att fortsätta i SSL var dock inte aktuellt för Gottebo. – Inför denna säsongen så var jag nästan 100% på att stanna i Skoghall och testa en säsong i allsvenskan och kunna utvecklas mer för att vara ännu mer redo för spel i SSL inför nästa säsong om det skulle bli aktuellt. 

Den här säsongen blev ju dock speciell – Skoghall hann bara med ett par matcher och istället öppnades en annan dörr i grannklubben Karlstad via en dubbellicens.  – I slutet av november hörde Karlstad av sig till mig så jag började spela med dom i början av december. 

Att komma in i en konkurrent och en annan trupp kan inte vara helt lätt, men här har omställningen fungerat klockrent. – Det känns jättebra i Karlstad, dom tog emot mig väldigt väl redan ifrån början så jag trivs bra. Det är väldigt bra fart på träningarna och det känns seriöst så det är jättekul! Känner redan att jag har utvecklats som spelare under den korta perioden i Karlstad vilket är skönt. 

Karlstad har dock haft en relativt tuff säsong och vann senast en mycket viktig match mot Lund med 9-4, där man fortsatt är i riskzonen för att kunna åka ur. – Jag tycker mycket funkar, men jag tycker vi saknar att gå mer rakt på mål och ta avslut! Nu på slutet har vi även ändrat lite i försvaret vilket har gjort att det känns mer tryggt där bak och det tycker jag man har märkt dom senaste matcherna. 

För Gottebos del så blev det tre poäng mot Lund senast, varav ett mycket vackert mål. Totalt har hon noterats för fem poäng på sina 11 matcher. – Jag är nöjd! Poängmässigt kanske det inte är så bra då min roll egentligen skulle vara att göra poäng. Men jag tycker att jag har kämpat varje match och tagit en större roll i det defensiva än vad jag brukar! Men samtidigt är jag ju väldigt offensiv och har haft många målchanser fast det har tyvärr inte blivit mål. Det är nu dom senaste tre matcherna det har lossnat för mig poängmässigt vilket är väldigt skönt! 

Nästkommande säsong – hur har du funderat över den?

– Jag har inte börjat tänkt så mycket på nästa säsong alls faktiskt så det är väldigt oklart vart och vad jag vill med nästa säsong. Men mitt mål är väl att fortsätta utvecklas som spelare såklart!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar