JAS-bloggen
Intervjuer

Jagad duo stannar i moderklubben: ” Drömmen är att spela SSL med Lerum”

Två av landets mest jagade spelare har gjort sina val - val som förbryllar många säkerligen när man väljer att stanna i sin moderklubb. Spelarna vi pratar om är Joel Ekström och Noah Johansson.

Många trodde nog att Ekström skulle röra på sig efter den succéartade säsongen, men så blev det inte. Istället har han skrivit på nytt avtal med Lerum. – Ja men precis, jag känner att de vi byggt upp i lerum är jag inte redo att lämna än, jag är inte färdig i Lerum och haft som dröm länge att spela i SSL men de vill jag i första hand göra med Lerum, därför skrev jag på för jag tror starkt på att Lerum har något riktigt bra på gång, säger Ekström.

Ekström har under säsongen haft en dubbellicens med Mullsjö som dock inte resulterade i speltid. Sportchef Axell där lär säkerligen inte vara helt nöjd med det man missar. – Det har vart jätte nyttigt såklart att få komma in i högt tempo och allt sånt, så jag är jätte tacksam för den chansen.

Ekström fanns under inledningen inte med i JAS-spelet då A-lag samt Mullsjö var prio för stunden. Om det blir en uppstart igen så kommer han självklart finnas med och vara en av de ledande spelarna i jakten på guldet. – Ja men jag tror våra möjligheter till guld är stora, vi har många bra spelare och väldigt många som spelar och tränar redan nu i allsvenskan. Dock så har jag rätt dålig koll på jas spelare och lag så vet faktiskt inte vad som finns mer än att RIG skall vara bra. Men det återstår att se alla matcher skall spelas och utföras på exakt samma sätt.

Om du ser från dig själv – vad vill du jobba med framöver för att ta nästa kliv? –  Mitt beslutsfattande, att hela tiden ta snabba och ”bra” beslut, men även att kunna ge mig själv och medspelare mycket tid.

Johansson valde precis som sin radarpartner Ekström att skriva på och välja bort anbud från SSL. – Jag valde att stanna då vi har något stort på gång här i Lerum och en dröm är att spela i ssl med Lerum vilket jag verkligen tror att vi kan uppnå, säger Johansson.

I mångas ögon är Johansson den klassiska framspelaren och assistkungen, men denna säsongen har han faktiskt gjort fler mål än assist, något som är väldigt ovanligt i hans karriär. – Jag har inte jobbat med något speciellt egentligen, har väll bara börjat tänka ibland på att man faktist kan skjuta också vilket jag aldrig gjort förut. Sen har ju även ”Ponta” lämnat vilket gör att det fanns lite plats på bortre stolpen iår.

JAS är nedstängt och 1 mars (eller tidigare) ska beskedet komma kring en eventuell fortsättning. Laget med fyra raka segrar där ses som en av favoriterna i år vilket Johansson svarar upp på. – Jag tror vi har väldigt goda chanser att ta hem ett sm guld iår om det nu blir av. Vi har ett väldigt starkt lag på pappret samtidigt som vi spelar ett spel som är väldigt jobbigt att möta.

Det som även hägrar är en plats i ett U19-VM som förhoppningsvis blir av. Johansson som under tidigare uttagningar varit en av 4-5 centrar har goda chanser även där. – Jag ska väl egentligen bara fortsätta spela mitt spel och vinna matcher med Lerum så får man hoppas att det räcker för att ta en VM-plats.

Vart ser du dig själv och Lerum inom 3-4 år? – Svårt att säga men drömmen är ju att spela i Lerum som är etablerat sig i ssl för att sedan kunna börja kriga för ett SM-guld.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar