JAS-bloggen
Intervjuer

Jagar speltid i allsvenskan: ”Jag har inte fått det att stämma”

Få JAS-spelare är igång under säsongen, men ett par finns det trots allt. En del får möjligheten tack vare dubbellicenser och en av dem finner vi Uppsala i Johannes Rönnmark.

Rightfattade Rönnmark född 2003 spenderade redan förra säsongen i Alunda på dubbellicens för att få chans till division 1 spel, där han annars tillhör Storvreta. – Ja men precis! Där lärde jag mig att hela tiden ta beslut i pressade lägen, mindre ytor vilket gjorde att man var tvungen att ta beslut mycket snabbare. Men även de fysiska tycker jag att jag växte i, säger Rönnmark.

Att det skulle bli ett liknande upplägg den här säsongen var inga garantier, men tillslut så blev det Hagunda i den norra allsvenskan som valet föll på. – Det var absolut inte självklart, jag kände först att jag endast ville spela i ”Vreta” denna säsong och försöka prestera och visa att jag vill upp och träna med SSL laget, men när nicko från Hagunda hörde av sig så började jag tänka på det. Det var ett svårt beslut, men det viktigaste för mig var att det blev en bra lösning av allt, vilket det blev.

Hagunda var ett av de topptippade lagen i den norra serien, kanske till och med det laget som rankades högst tillsammans med Visby. Man gjorde flertalet intressanta nyförvärv, men har trots det inte fått det att stämma till 100 % än då man placerar sig på en sjätteplats, dock bara med två poäng upp till kvalplatsen. – Ja självklart är vi inte nöjda över hur vi har presterat. Vi började bra och kom sedan in i en svacka om vi hade svårt att ta oss ur. Vi kämpade på varje vecka och tränade hårdare än någonsin. Träningarna har alltid sätt bra ut men något har låst sig när vi går ut på planen och ska spela match, men jag är inte orolig alls, vi har ett så pass bra lag att vi vet att vi kan vända detta. Vi behöver vara mer rejäla och jobba i 60 minuter så kommer poängen därefter. Men det är bara vi som kan vända detta och det ska vi visa.

För Rönnmark har det blivit ett par starter, men trots det inga poäng än. Konkurrensen är tuff och på vänstersidan slåss han bland annat med Fredrik Holtz, Felix Abrahamsson och Niklas Wik. – Jag har spelat några matcher och inte fått det att stämma. Jag har gjort godkända matcher, men har som sagt inte gjort några mål, vilket är det jag ska göra. Personligen har jag haft en tuff säsong, inte fått mycket matcher i benen då JAS varit nere större delar av säsongen och inte riktigt fått den speltiden jag behöver. Självförtroendet har inte varit på topp och det har varit svårt att komma tillbaka på den nivån jag vet att jag kan prestera på. Men jag är sugen och vill spela så ska göra allt jag kan plus lite till för att ta en plats där och visa vad jag går för.

Vi väntar fortfarande på beskedet kring JAS – vad tror du isåfall om era chanser väl där?

– Jag vet att våra chanser är stora. Vi gick ganska bra i början innan JAS serierna stängde ner och vi har varit sugna på att starta igång hela tiden. Laget har tränat på individuellt otroligt bra vilket de ska ha en stor klapp på axeln att de har orkat. Vi är sugna på att de ska dra igång och vi är redo. Vi står och hoppar på planen inför att serien ska starta. Våra chanser är stora, gör vi som vi ska och kämpar som ett lag så kommer vi gå så långt vi vill. Jag tror på oss hela tiden och det gör laget också!

Nästa säsong blir Rönnmarks sista som junior – Storvreta har plockat in ett par andra unga spelare och det återstår att se vad det blir för miljöer som väntar då. – Jag har inte riktigt tänkt så långt än, jag har fokus på denna säsong och avsluta den på bästa möjliga sätt. Sen får vi se vad som händer. Men det finns alternativ och jag vet att vad som än händer kommer det bli bra. Det ända jag vet är att föreningen i mitt hjärta är en förening jag vill klättra i och jag har ett år kvar på kontraktet men mer än så vet jag inte just nu.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar