JAS-bloggen
Intervjuer

Skadad hela säsongen – trots det klar för SSL: ”Hårt jobb slår talang om talangen inte jobbar”

August Flod, Jacob Almström och Emrick Wiggur har redan gjort sina val. Nu är nästa spelare presenterad för sin klubb.

Spelaren i fråga är Oskar Enquist som haft en tuff säsong bakom sig med skador. Enquist som nu är klar för Storvreta. – Jo, det har minst sagt varit ett spännande och intressant år. Nästan inga matcher för oss i serien, och för mig personligen har det varit lite problematiskt med några brutna fötter, så jag har inte spelat en ända innebandy match under säsongen. Men jag har fått lägga ner ett X antal timmar i gymmet istället vilket jag tycker blivit bra! I nu läget är jag helt hel och riktigt sugen på innebandy! Så vi får hoppas att våra serier drar igång i mars som planerat, säger Enquist till bloggen.

Enquist har inte spelat en enda match den här säsongen, men har trots det varit aktuell för flertalet olika klubbar. Något som visar att enbart innebandyspelandet gör allt. – Personlighet och viljan att göra jobbet, hårt jobb slår talang om talangen inte jobbar. Det är sen gammalt. Kollar man på alla dom bästa, så är det otroligt ödmjuka och schyssta killar som vet vad som krävs, jag fick äran att prata lite grann med Niklas Winroth, vilken kille! När man pratar med honom så förstår man varför han haft den karriär han har och kommer fortsätta ha.

Valet föll alltså precis Storvreta där föreningar som Hagunda, Jönköping och Helsingborg även nämndes i processen. – Storvreta IBK har allt jag söker hos en klubb. Extremt hård konkurrens, världens bästa innebandyspelare att möta och tävla emot varje träning. Killarna är dessutom ödmjuka och schyssta, plus att alla som jobbar runt omkring är otroligt proffsiga, lägg på bra möjligheter för att studera vidare på universitet, Storvreta IBK har allt jag söker.

Precis som vi var inne på i intervjun med Wiggur när han var klar så råder det en enorm konkurrens i truppen. Något som kan avskräcka många, men sporra andra. – Emrick Wiggur, vilken spelare, vilken människa, vilken atlet. Där snackar vi talang som har viljan att göra jobbet! Håll koll på honom framöver, han kommer göra avtryck!! Jo, men såklart är det hård konkurrens, men jag gillar det. Tempot på träningarna, sättet man tävlar på, jag tror att om man vill bli så bra som möjligt så är Storvreta helt rätt klubb att vara i. Jag kommer suga in så mycket kunskap jag bara kan från killarna i laget, och kriga varje träning, såklart gymma lite grann när tillfälle ges.

Vad känner du att du vill bidra med och göra för att ta nästa kliv? – Jag kommer göra allt varje träning, suga in så mycket kunskap jag bara kan från de äldre killarna i laget och göra mitt bästa för att bli så bra som möjligt.

Enquist är en center/forward och just där finns det ju flertalet landslagsmässiga spelare att se och lära av under kommande säsonger. – Alla individer i Storvreta är av yppersta världsklass, inte bara på planen utan även hur proffsiga de är utanför planen. Blir svårt att säga endast en när alla är så sjukt proffsiga. Men jag skulle inte tacka nej till att ta Hampus Ahréns kunskaper. Min idol, en riktig förebild, otroligt skicklig och proffsig i allt han gör, i mina ögon en perfekt människa på och utanför planen

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar