JAS-bloggen
Intervjuer

Allsvenska stjärnan har fått fortsätta spela: ”Det var en viktig lösning för mig”

Tisdag till torsdag så spenderade U19-damlandslaget tre dagar på Bosön för att förbereda sig inför ett stundande VM på hemmaplan i Uppsala.

Ett långt uppehåll sedan senaste lägret man hade i september, då lägret i november blev inställt och det har överlag varit en speciell säsong. – Den har varit rätt så bra för mig faktiskt med tanken på vad som händer med covid-19 just nu. Jag har haft möjlighet till att fortsätta att få träna och spela matcher som vanligt vilket har varit jättebra för min del, säger Agnes Sälgström till bloggen.

Sälgström som till vardags tillhör Borlänge i Allsvenskan, men som via en dubbellicens fått chansen i KAIS Mora. Där har hon på sina tio matcher hittills noterats för åtta poäng. – Det var en ganska så viktig lösning för mig. IBF Borlänge i Allsvenskan östra där jag spelar i vanliga fall stängde ner. Att fått möjligheten att fortsätta säsongen via dubbel licens med Mora har gjort att jag har fått fortsatt hålla i träning med klubba och boll vilket är extremt viktigt inför mina förberedelser och min utveckling för ett eventuellt VM om det blir av och om man blir uttagen. Så den här möjligheten jag fick var en jättebra lösning och viktigt för min utvecklings skull. Även utvecklande att gå upp sen serie än vad jag vanligtvis spelat vilket också gjort att jag fått upp tempot i spelet och utvecklas.

Förväntningar på lägret inför?

– Jag var peppad och taggad inför lägret, speciellt eftersom det var så pass längesen sedan sist och även för att det var sista lägret inför VM. Så jag ville bara komma dit och försöka göra det bästa av situationen och föröka prestera så bra jag kunde. Det var även kul att få träffa alla som man inte träffat på länge nu. Så jag såg bara positivt på det här lägret. Och nu i efterhand så har det varit väldigt roligt att få träffas och spela tillsammans igen. Det märktes att alla var extra taggade och att alla hade utvecklas ett snäpp sedan sist. 

Precis som killarna hade för några dagar sedan, så hade även tjejerna speciella rekommendationer utifrån pågående coronasituation. – Vi skulle använda munskydd hela tiden så länge vi inte åt eller tränade i princip. Sedan så bodde alla ensamma och tiden då vi inte hade träning eller gemensamma samlingar så skulle man vara på sitt rum ensam. Vi fick även ta ett Corona-test innan vi åkte på lägret, ett precis när vi kom dit och även ett test innan vi åkte hem. Vi åt även i olika grupper för att minska trängseln. Så jag kände mig väldigt säker med de åtgärder som man gjort för att kunna genomföra lägret. 

Lägret innehöll ett större antal spelare än vanligt och flera av spelarna fick därmed prova på lite olika konstellationer under matchspel och dylikt. – Jag spelade med olika personer och på olika positioner varje internmatch vi hade. Men jag tycker att det gick bra med vilka spelare jag än spelade med. Alla på lägret är så pass bra så det blir enkelt att spela med alla för att det är en jämn nivå. 

För den aktiva på Instagram så kunde man följa flertalet matchsekvenser på stories, där blått mot gult lag matchades flera gånger om. – Under internmatcherna så var det ett väldigt högt tempo. Det var riktigt kul att spela. Det var väldigt målrika matcher vilket det i vanliga fall inte brukar vara vilket var kul. Det var ett högt tempo i både anfallen och i försvaret så man fick jobba väldigt hårt, vilket bara är kul. Vi hade också några matchpunkter som vi skulle jobba på vilket vi gjorde och det blev superbra.

Tänker man något på att det fortsatt råder en osäkerhet kring VM och att det kan bli flyttat på nytt? – Det är klart man tänker på det. Det har ju redan blivit uppskjutet två gånger om jag minns det rätt. Så man vill ju extra mycket att det ska bli av nu. Att spela VM är ju något man drömt om så det är klart man tänker på det och hoppas på att det blir av. Samtidigt så är det saker vi inte kan påverka så det är inte så mycket man kan göra åt saken. Men VM är ju något man verkligen inte vill missa. Så jag hoppas verkligen att man hittar en bra och säker lösning så att det går att genomföra eftersom ett U19 VM har man bara en chans på dig att spela.

Någon speciell spelare du tyckte stack ut extra mycket?

– Oj svår fråga. Jag tycker att alla är så pass bra så jag tycker det är svårt att välja en person. Men även om det var spelare som var nya och var med för första gången eller spelare som varit med förut så tycker jag att man gav allt och tog för sig i spelet.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar