JAS-bloggen
Intervjuer

Sista chansen inför U19-VM: ”Vill ta ännu mer plats på planen”

Idag drar även damernas U19-läger igång, ett läger för att förbereda sig för U19-VM som förhoppningvis ska spelas på hemmaplan här framöver.

Senaste lägret man hade var i september, alltså ett halvår sedan drygt där spelarna har hunnit genomföra mer än halva säsongen. – Jag tycker det gått relativt bra för mig denna säsong men såklart vill jag prestera ännu mer! Har kommit in bra i laget, men vill ta ännu mer plats på plan. Jag har ju fått tränat och spelat matcher regelbundet denna säsongen vilket har varit väldigt skönt och roligt, säger Nackas Mathilda Ekenlinde till bloggen, som är en av de uttagna. 

Anledningen att det varit så långt emellan är förklarlig. EFT:n i november blev inställd och det tilltänkta lägret som skulle ersättas fick skjutas upp det med. Men kontakten mellan spelare och landslag har ändå funnits. – Vi har en u19 grupp på Facebook där vi får information och har kontakt med tränarna och tjejerna. Vi har även haft samtal med förbundskaptenerna inför VM. 

Den här gången är det 25+3 uttagna till lägret som hålls på Bosön, som är något av de sista man gör inför ett förmodat VM. – Det ska bli riktigt roligt med u19 läger igen. Det kommer såklart bli lite speciellt pga Corona men det ska bli kul att träffa alla igen. Jag tror det kommer bli ett lärorikt läger där vi fortsätter nöta spelsystem mm inför VM. Det brukar även vara väldigt god mat på dessa läger!

VM:et är ju uppskjutet sedan förra året och nu är tanken att det ska spelas i maj – dock råder det en osäkerhet kring dels pandemiläget, men även kring möjligheten att spela i IFU efter senaste rapporterna. Att det börjar närma sig märks av dock. – Ja det börjar verkligen kännas då detta förmodligen är sista u19 lägret inför VM. Det är ju lite mindre än tre månader kvar bara. 

Detta är ju i princip bland det sista inför U19-VM. Vad hoppas du vilja visa upp från din backplats och vad tror du om dina chanser i truppen? 

– Jag skulle vilja visa en offensiv back som ständigt är ett hot, vara stark defensivt och som alltid ger 100%. Det finns många duktiga 01:or och 02:or och det är hård konkurrens. Skulle vara sjukt roligt att ta en plats i VM- truppen och representera Sverige. 

Det är ju några nya bekantskaper i truppen sett till senast. Vad tycker du om truppen rent generellt? – Truppen ser riktigt bra ut. Duktigt gäng tjejer med hög intensitet på träningar och många vinnarskallar. Även väldigt bra lagsammanhållning. Dock saknas några från Thorén men ska bli kul med många nya!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar