JAS-bloggen
Okategoriserade

Kallades in som reserv och debutant: ”Kom som en chock faktiskt”

Igår rapporterade jag sent på kvällen från U19-lägret med hjälp av Warbergs Filip Erheden. Idag gör vi ett nytt nedslag, denna gången med en inkallad debutant.

Sirius Isak Forsberg har den här säsongen gått från att i princip vara med i träningsmiljön i SSL till att ta en ordinarie plats på centerpositionen. Han debuterade mot Kalmarsund och stod för mål i sina tre första matcher. Totalt har det blivit sju poäng för hans Sirius som dock gått relativt knackigt som lag. – Jag tycker det har gått helt okej ändå. Jag har mina toppar och dalar men jag skulle ändå säga att det är en helt okej prestation än så länge, säger Forsberg till bloggen.

Forsberg är född 2003, en kull som varit ändå relativt starkt representerad i de här landslagssamlingarna med 5-6 spelare varje gång i princip trots att det inte är ”deras” år. – Jag hade inte hunnit fundera så jättemycket över det. Visst hade man sett att det skulle vara ett U19 läger men inget jag gick runt och funderade på. Eftersom det är så pass bra 02:or och 03:or i U19, så var det ganska svårt att föreställa sig att man kunde vara aktuell.

Lägret drog igång på torsdagen, men det var på fredagsförmiddagen som Forsberg fick samtalet om att bli inkallad. – Det var då Markus Puskala som ringde mig och frågade om jag vill komma dit och det kom faktiskt lite som en chock om jag ska vara ärlig. Det var såklart väldigt hedrande och roligt att få den inbjudan. 

Anledningen var att flera spelare drogs med skadekänningar, bland annat Oscar Johansson som spelar back. Forsberg som är en naturlig center fick därmed spela på en ovan position. – Det var väldigt roligt och spännande att få testa på att få lira back. Har i princip spelat center under hela min karriär så det var såklart ovant men jag känner att jag började komma in i det mer och mer. 

Vad tyckte du om lägret överlag?

– Tyckte det var ett bra och lärorikt läger. Tempot var som jag förväntade mig. Det var väldigt hög fart med hög kvalitet vilket jag tycker om och trivs bra i. 

Hur ser du på U19-miljön framöver?

– Jag tycker det är en jättebra miljö. Allt från bra struktur, bra ledarstab och talangfulla spelare. Jag tror verkligen att Sverige har bra möjligheter att kunna gå långt i ett VM.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar