JAS-bloggen
Okategoriserade

Han lämnar RIG för spel i Allsvenskan: ”Har som mål att slå mig in i U19-truppen”

Vi kan nu avslöja att RIG-arna får möjlighet att röra på sig framöver via dubbellicenser för att få möjlighet till spel i slutet av säsongen. De har alltså inte fått spela match sedan i början av november och extra surt blir det de som gör sitt sist år.

En av dem är Partillefostrade Jacob Almström. – Det har varit extremt tråkigt att inte fått spela matcher och även att inte fått träna innebandy under en lång period. Speciellt när det är ens sista år på RIG och man ska ha en större roll jämfört med första och andra året, säger Almström till bloggen.

Man har haft distansundervisning och därmed inte genomfört något gemensamt på väldigt länge vilket öppnat upp för andra möjligheter. – Jag har sett uppehållet som en möjlighet att utveckla fysiken. Utan innebandy träningar har jag haft mycket tid för löpning och styrketräning så det är det jag fokuserat på. Alternativen till möjligt spel sågs över tidigt ur Almströms perspektiv. – Det var något jag tittade på nästan direkt när vår serie stängdes ner. Tog upp frågan med våra tränare i mitten av november men var inget som dom ansåg som aktuellt då serien siktade på att dra igång i december igen. Men det var nu när seriens uppstart blev uppskjuten till mars som jag på riktigt tog upp det igen och fick möjligheten i Visby.

Det är alltså i form av en dubbellicens som sedan övergår till en permanent övergång till hösten som görs till Allsvenska topplaget Visby. – Har alltid varit intresserad av Visby som klubb. Ville inte gå till ett lag med en trött hall och 200 pers på läktaren. Visby har en av innebandy Sveriges finaste hallar och publik. Klubben är väldigt proffsig och kom med en bra lösning för dubbellicensen. Att få speltid är det viktigaste för min utveckling och det är något jag kan kriga om i Visby. Hade även varit en dröm att få spela en tight match i ett fullsatt Ica Maxi Arena som kokar.

För ett par veckor sedan var han på plats på Gotland och fick bekanta sig med truppen och förutsättningarna som finns framöver. – Det är ett bra lag som ligger i toppen av Allsvenskan Norra av en anledning. Med Viinamäki och Jovic i spetsen som är två av seriens bästa spelare bildar dom en extremt farlig första femma.

För din egen del – vad har du för målsättning under våren och vad vill du tillföra? – Har som målsättning att till början ta en plats. Hoppas på att fortsatt ligga i toppen av tabellen och kvala för SSL. Vill för min del bidra med en bredd i laget som skulle vara det som krävs för att prestera i ett eventuellt kval. Sen har jag även som mål att slå mig in i U-19 truppen för att dra på mig landslagströjan till VM.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar