JAS-bloggen
Listor

U19-VM närmar sig för damerna: ”Mycket har hänt med de aktuella spelarna”

Camilla Granelid presenterade under dagen sin U19-trupp för kommande samling på Bosön som ska ligga som grund till VM-truppen som avgörs i Uppsala i maj.

Sist så innehöll truppen spelare från tre ålderskullar där man då ville ge flertalet 03:er chansen redan nu att bekanta sig med landslagsverksamheten inför VM 2022. Då samlades man under september månad och därefter blev först EFT:n inställd samt det efterföljande lägret som var tänkt att ersätta EFT:n. Därmed är detta första truppen som presenterades sedan dess. Här har man valt att enbart fokusera på spelare födda 2001 och 2002 där det finns ett par nya namn sedan lägret i Uppsala. Nya namn som ej fanns med då, är markerade i fet stil!

U19-damlandslagets trupp:

Målvakter
Stina Callerfjord, RIG Umeå IBF

Tove Elvin, Karlstad IBF Ungdom
Madelene Langendorf, IK Sirius FBC

Utespelare
Philippa Blom, Nacka Wallenstam IBK

Vilma de Gysser, Täby FC IBK
Mathilda Ekenlinde, Nacka Wallenstam IBK
Maja Ekström, Malmö FBC
Hilda Hammer, IBK Lund Elit
Ellen Hansson, RIG Umeå IBF
Joanna Hjelm, RIG Umeå IBF
Zita Holmsved Thott, Nacka Wallenstam IBK
Veronica Jansson, Huddinge IBS (dubbel licens i Nacka Wallenstam IBK)
Minna Karlsson, IBK Lund Elit
Hilma Liebgott , FBC Kalmarsund (dubbel licens i Jönköpings IK)
Matilda Lindgren, KAIS Mora IF
Carolina Myrvoll, Täby FC IBK
Tilda Määttälä, Åkersberga IBF

Maja Nakamura, Warberg IBF
Hanna Othberg, Täby FC IBK
Tove Sandelin, Endre IF
Ida Sundström , Örnsköldsvik IBK
Wilma Svedlund, IBF Falun
Agnes Sälgström, IBF Borlänge (dubbel licens i Kais Mora IF)
Emma Thorsson, Jönköpings IK
Jonna Vuontisvaara, IK Sirius FBC
Julia Zachrisson, Täby FC IBK
Lovisa Åström, IBF Falun
Nellie Öhgren, RIG Umeå IBF

Det ska tilläggas att flera av de ”nya” i truppen har varit med tidigare vid samlingar och troligtsvis så handlade det nog mer om att man kände sig såpass säker på vissa namn och valde att testa andra under senaste samlingen. Noterbart är att ingen från Team Thorengruppen är med, där man förmodligen följer samma direktiv som man gjorde med A-landslaget – man släpper inga spelare till samlingen. Annars hade spelare som Maja Viström, Nora Parkle, Moa Johansson, Alexandra Guzel, Lovisa Nordström och Nora Hedlund samtliga kunnat vara aktuella.

Ett annat namn som lär vara given när det ska avgöras är Rönnbys Linnea Hammar som snittat strax under ett poäng per match under den här säsongen och är en av de klart mest skickliga spelarna offensivt i det här landslaget.

Noterbart är även att Lund tappar flertalet spelare även om Minna Karlsson ser ut att vara given. Emma Heander är född 2003 och är då inte aktuell och i övrigt finns inte Mynta Persmark eller Tindra Karlsson med. De båda var med senast, där dock Karlsson inte noterats för en enda match i år än.

Någon mer som saknas? Jag trodde eventuellt att någon av Åkersbergas utlånade Berggren eller Baizano kanske främst skulle få chansen sett till övriga namn, men där har man då förmodligen inte visat nog i Siriuströjan där man nu återfinns.

Camilla Granelid säger såhär till Svensk Innebandys hemsida kring förväntningar – Mycket har hänt med de aktuella spelarna under det år som har gått. Det ska bli väldigt spännande att träffa dem igen. Det blir intressant att testa några nya spelare, och staben har samlat på sig nya idéer under tiden som vi vill prova på Bosön, säger förbundskapten Camilla Granelid.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar