JAS-bloggen
Intervjuer

Reserven har tagit en fast plats: ”Nöjd över hur långt jag har kommit”

I onsdags kom U19-truppen för killarna som framöver ska samlas på ett läger för att förbereda sig inför stundande U19-VM som förhoppningsvis ska genomföras.

En av de uttagna är Tyresös Jesper Lagemyr, som under hösten blev inkallad som reserv i Uppsala, men var sedan med senast i Nyköping. En speciell resa och process. – Den har varit så bra den kan vara. Självklart har den behövt anpassa sig väldigt mycket till allt runt omkring. För min egna del tycker jag resan varit väldigt givande då jag har spelat på en position jag tidigare inte varit van vid, men som jag nu känner mig bekväm med. Även fast jag inte var med från start till Uppsala, är jag glad att jag fick chansen att visa upp mig där tillslut ändå, säger Lagemyr. 

Den här gången var det något färre spelare än sist – 20+3 uttagna med totalt fyra fulla femmor och tre målvakter som fick beskedet. – Beskedet togs såklart emot väldigt bra och är nöjd över hur långt jag har kommit men förstås är det VM som är målet.

Lagemyr är ju i klubblaget en energisk forward, men har i U19 figurerat mer på en backplats. – Ja, trots att jag inte spelat back innan U19 kände jag mig ändå trygg i det defensiva arbetet då jag i vanliga fall är en hårt defensivt jobbande forward. Det största skillnaderna på min roll nu skulle jag säga är att jag styr anfallsspelet lite mer än vad jag har gjort tidigare men det tycker jag bara är roligt.

Då division 1 och JAS är pausat där Tyresö återfinns så har Lagemyr istället tecknat en dubbellicens med Salem för att få möjlighet till speltid där han nu hunnit med fem matcher. – Det har förstås varit väldigt givande för både min utveckling och att få fortsätta visa upp mig. Sen vet jag inte hur stor betydelse det har haft för mina chanser men för min egna utveckling har det varit en väldigt bra lösning.

Nu ett läger framöver – vad har du för förväntningar på lägret och vad hoppas du själv kunna visa upp sen senast? – Hoppas att de blir ett läger där vi sätter allt på plats och har en skön känsla som lag när vi går därifrån. Senast visade jag att jag har försvarsspelet på plats och att det inte är några problem, det här lägret har jag förhoppningarna att också visa mina offensiva kvaliteter lite mer. 

Förhoppningen är ju att ett VM ska spelas framöver i Brno i Tjeckien i slutet av april och väl där kunna jaga ett guld med den kvalitén man har när man nu tre mästerskap på raden missat guldet. – Själv tycker jag att vi har en väldigt stark trupp med många olika spelartyper och spetskvaliteter. Sen har jag inte superbra koll på det andra lagen men vet att vi kommer göra allt för att ta hem guldet!

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar