JAS-bloggen
Intervjuer

Han är Sveriges största talang: ”Alltid kul när det snackas”

Innebandymagazinet har under den senaste veckan publicerat sin klassiska talanglista där man rankat Sveriges 100 mest lovande ungdomar som under ett ”vanligt” år har spelat SDF-SM strax innan listan kommer ut. Denna gången blev det ett annat scenario, men listan har kommit.

Etta på listan förra året var Jönköpings Hannes Nyström och även denna gången blev det en kille, inte helt oväntat Lerums Victor Johansson. – Först och främst skit kul att få en sådan här utmärkelse. Jag fick ett samtal runt halv elva i torsdags, hade egentligen ingen aning om vem det var så ignorerade de. Men han ringde upp ganska så snabbt efter och svarade då. Han frågade om han kunde komma hem till mig och ha en intervju och ta lite bilder, men fick egentligen inte reda på vad han ville först när han kom in innanför och berättade för mig varför han var här. 

Blev självklart jätteglad och vi började med att snacka lite och tog en intervju ganska direkt när vi sedan var klara med de tog vi lite bilder och sedan for han hem, säger Johansson till bloggen. 

Johansson har under flera år varit ett välkänt namn och har under hösten gjort ett klart avtryck i Allsvenskan redan trots sin unga ålder. Hur hanterar man snacket då egentligen? – Det är alltid kul när det snackas om en och speciellt när det är något positivt. Men när jag väl är på planen släpper allt och det blir 100% fokus på innebandyn. Vilket också krävs för att jag ska kunna utvecklas och komma vidare i min innebandy.

För de som känner till ”Vigge” som han kallas så skulle de nog beskriva honom som en målgörare av rang med ett farligt avslut och en snabbhet som är svår att inte lägga märke till, vilket gör honom farlig både i omställningar, men även i det defensiva arbetet. Grejer som han själv håller med om, men även vad han vill utveckla. – Mina främsta egenskaper befinner sig för det mesta i sista tredjedelen där jag tycker att jag är skicklig på att ta mig till mål och skapa chanser. Jag har både bra fart och ett bra skott vilket jag försöker kombinera ihop mycket genom att kliva förbi en gubbe för att kunna få ett bra skottläge.  Jag försöker även jobba hårt och slita för att skapa god energi till laget för att alla ska ha en god känsla genom 60 min. 

Jag skulle säga att jag absolut inte är den spelskickligaste spelaren med fina mackor och bra teknik vilket jag vill utveckla för att komma ännu längre. Vilket då är mina främsta svagheter skulle jag själv säga.

Lerum har under de senaste två åren fått ett rejält uppsväng med tanke på USM-guldet, de starka resultaten i JAS, avancemanget till Allsvenskan efter en överlägsen prestation i division 1 samt många spelare i både U19 och distriktslag. – Tycker vi har skapat både en bra ungdomssida och en seniorsida. Vi har skapat en akademi bland de äldre vilket är baserat på kvalité istället för ålder, vilket jag tycker är väldigt nyttigt att träna och tävla mot de som är lika bra eller till och med snäppet bättre. Vilket gör att du måste ge 100% och prestera vid varje träning. Just detta har gynnat mig väldigt mycket och det känns enormt bra att tillhöra en sån här förening. 

Seniorsidan med divison 2 och nu allsvenskan är väldigt bra också, vi har en fin bredd med spelare där båda lagen har nytta av varandra för att ta sig ännu längre. Att vi lyckas kombinera ihop detta är jättebra och man känner att alla utvecklas och bli bättre för varje träning. 

På hemmaplan finns storebror Oscar som via en dubbellicens fått testa spel i SSL med Pixbo, som har en fast plats i U19-landslaget och som nyss blev utsedd till Södra Allsvenskans bästa back. En ”konkurrens” som är positivt. – Jag skulle säga att det enbart är positivt. Att slåss och konkurrera med en så bra spelare som min bror är känns riktigt bra för min del. Självklart vill man inte vara den sämre brodern vilket gör att vi båda alltid kommer trigga varandra och på så sätt utvecklas. Som sagt är ”Ogge” en fantastiskt bra spelare och jag blir bara bättre av att ha honom i min närhet, så enbart positivt från min sida. 

Om du själv skulle få välja och att du inte deltog i omröstningen, vem hade du satt som etta och varför?

– Jag skulle självklart sätta Oscar Magnusson på den platsen. Självklart finns de andra som jag lika gärna kunnat sätta där men. Tycker Magnusson ligger i framkant.  Enormt mogen spelare och blir imponerad varje gång jag ser honom spela. De få tillfällen jag har spelat med honom känner man sig alltid lika trygg. Spelskicklig back som är minst lika bra offensivt som defensivt, han är stor och stark så en extremt bra spelare. Så för mig är det honom som är nummer ett.

Med tanke på nuvarande situation så spelar ”Vigge” enbart Allsvenskan då JAS där man låg i toppen, ett uppskjutet USM, där man hade nått steg två samt ett framflyttat SDF-SM där han förmodligen haft en framskjuten roll när Västsvenska hade jagat guld. – Jag hoppas för allas skull att säsonger drar igång igen. Men målen är ju att vinna både JAS, USM och SDF-SM som där jag tror att vi har stort chans i alla tre”klasserna”. JASär laget som jag tycker är de starkaste laget av de tre nu när 02-orna är äldst och vi vann även USM för två år sedan med de laget. Vi har även nu fått förstärkningar med Tim sandblom, Adrian Söderberg och Gustav ringhagen vilket gör att vi har en ännu bättre trupp än för två år sen. Så det skulle vara extremt kul att få starta upp säsongen igen och ha chans för SM-guld.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar