JAS-bloggen
Listor

Lista – så har det gått för alla JAS-spelare i SSL-dam

Igår så släpptes listan på samtliga JAS-spelare som gjort matcher i SSL-herr och ett kortare omdöme. Idag kommer motsvarigheten på damsidan där det finns en hel del spelare också, trots att åldern är ett år yngre.

Saga Emtell, Nacka – 7 matcher, 3 mål, 2 assist

En av Sveriges mest framträdande 03:er som redan tidigt fick en dubbellicens och återfanns i omgång tre mot Jönköping. Har fått chansen i samtliga formationer och hade mest framgång borta mot Lund när hon gjorde 2+1 (två mål i sista perioden) och var högst delaktig i de två poängen man tog. Har precis som hela Nacka, haft det lite tyngre de senaste.

Agnes Plogner, Thorengruppen – 14 matcher, 1 mål, 1 assist

En av de unga spelarna som fanns i Thorengruppen och som nu mixats med alla superstjärnor från IKSU. Fick se de första matcherna från sidan, men har därefter haft en mer fast plats i en tredjefemma vilket absolut är en bedrift i med den här truppen. Nu har det varit lite skador på Vera Kauppi och där även Emelie Wibron, Tilde Hållstam och Sofia Joelsson är ur spel. Thorengruppen har dock haft det lite trögt det sista och det återstår att se om man kan vända på trenden.

Elin Grundström, Thorengruppen – 8 matcher

En back som gått snarlik väg som Plogner via Sandåkern, till IKSU där de vann ett JAS-guld och numera Thorengruppen och SSL. Har inte fått starta än, men om Thorengruppen hittar formen igen, säkrar seriersegern så lär man kunna ge de yngre spelarna mer förtroende inför slutspelet för att samtidigt inte slita på alla toppspelare. Grundström har framtiden för sig och kommer få sina chanser.

Frida Hellström, Pixbo – 11 matcher, 1 assist

Varit lite ut och in ur laget, där hon fått chansen att starta i förstafemman, men kanske oftast mer i en tredjefemma på backplatsen. Råder en viss konkurrens, men är ett framtidsnamn som Pixbo hoppas mycket på.

Axina Pettersson, Pixbo – 6 matcher, 2 mål

En av årets utropstecken när hon direkt från start fick en ordinarie plats i laget, kanske främst i andrafemman, men även i förstafemman vid något tillfälle och blev lovordad från egna led. Har dock dragit korsbandet nu och det dröjer innan vi får se den lovande centern igen tyvärr.

Maja Fogelhamre, Pixbo – 7 matcher

Kom från Lindås inför den här säsongen och kanske främst är tänkt för Allsvenskan och JAS, men med dessa serier pausade har hon varit med i truppen vid flertalet tillfällen. Har fått några inhopp, men väntar alltjämt på den första poängen.

Alice Dahlberg, Pixbo – 11 matcher, 1 assist

I snarlik sits som Fogelhamre, men har fått starta en match och fått något mer förtroende och speltid, vilket hon förvaltat i form av en assist. Finns säkerligen en plan kring hur dessa tjejer ska in i organisationen och på sikt lär vi säkerligen få se både Dahlberg och Fogelhamre konkurrera om startplatser i den här miljön, även om det kanske inte är just i år.

Malin Broström, Pixbo – 1 match

Född 2004(!) och har hittills bara varit med en match, bortamatchen mot Nacka där hon fick chansen att starta i en tredjefemma när man tog tre poäng. Oerhört spännande att se dessa yngre tjejer från Pixbo som kompletteras med en oerhörd internationell spets. Återstår att se framöver hur man väljer att prioritera nya spelare utifrån, kontra ge mer tid till de man har underifrån där det är bevisat att kvalité finns.

Emma Heander, Lund – 11 matcher, 6 mål, 4 assist

Detta ungdomliga Lund har kört på i samma spår i SSL ungefär, men inte riktigt med samma utdelning vilket kanske var ganska väntat. Helander har tillsammans med Minna Karlsson varit det gjutna forwardsparet i förstalinan och de båda placerar sig högst upp i den interna poängligan. U19-aktuella Heander har inte gjort bort sig och lär vara en spelare på radarn för många större klubba framöver.

Filippa Philipsson Eriksson, Lund – 11 matcher, 1 assist

Fick se de första matcherna från sidan, men därefter har den annars poängstarka forwarden, fått chansen i en ny roll. Back i förstafemman bredvid Hilda Hammer har hon fått testa och det med godkänt resultat enligt rapporter. Just den spelskickliga och bollsäkra förmågan kommer till sin rätt på backen där Lund kan etablera mer spel i just den enheten. Spännande att följa om det blir ett fortsatt stadigt inslag!

Ebba Lind, Täby – 1 match

Född 2004 som fått agera backup en match där annars Filippa Svenningsson varit den uttalade backupen till Durling i målet. Erfarenheten att få vara med kring en SSL-match borde vara guld värd i dessa sammanhang.

Amanda Gottebo, Karlstad – 2 matcher

Blev inte helt oväntat klart på en dubbellicens för Karlstad, en övergång som skulle kunna kännas rimlig nästa säsong där Karlstad alltjämt har en relativt tunn trupp. Gottebo har ett vasst offensivt spel vilket hon visade under sin debutsäsong under fjolåret och borde på sikt kunna vara en spelare som snittar en poäng per match.

Alma Karlsson, Jönköping – 3 matcher, 1 mål, 1 assist

Bloggen pushade för en dubbel och vips så var det klart. Karlsson klev rätt in i Jönköpings backbesättning och har hunnit med att göra mål, assist och tagit tre poäng. En klart positiv injektion som ska bli fortsätt spännande att följa framöver. Har fått mycket lovord från sin egen tränare i Hovslätt, ambitiös och målmedveten och till viss del underskattad.

Esther Ljungdal, Jönköping – 5 matcher

Egen produkt som gått från JAS och DJ, rätt upp till SSL i princip. Har det sista fått chansen att spela mot både Täby och Endre och har trots tufft motstånd gjort det bra och fått chansen även på fyra backar. Ett framtidsnamn som JIK förhoppningsvis kommer ha stort nytta av.

Tova Alderhammar, Jönköping – 2 matcher

Fått agera backup två matcher där Loella Andersson och Sofia Blixt annars är de givna alternativen. En viktig erfarenhet som inte ska underskattas och Alderhammar har istället en viktig roll i JAS-laget som gått starkt innan säsongen bröts.

Evelina Pettersson, Jönköping- 1 match

Jönköping fortsätter på det ungdomliga temat och har maxat fullt ut för att kunna bredda sin tunna trupp. Pettersson och även Liebgott från Kalmarsund blev klara på en dubbellicens där Pettersson alltså är född 2003 och är även ny i Kalmarsund inför denna säsongen. En duktig och spelskicklig back som känns väldigt intressant att följa.

Ronja Hermansson, Warberg – 13 matcher

Den givna backupen till den lika givna förstamålvakten Hanna Svensson. Har åldern för att spela JAS egentligen vilket säkerligen är tanken att vara hennes chans till speltid. Warberg har överraskat och Svensson lär fortsätta stå om inget oväntat händer.

Bella Forsling, Falun – 4 matcher

Har det sista fått chansen från start, både mot JIK och Warberg om jag inte har helt fel. Endast född 2004 och har tagit stora kliv. Daljber räds inte att ge de unga spelarna förtroende och detta är ett bevis på detta.

Emma Hansson, Falun – 10 matcher, 2 assist

Center som konkurrerar med just Forsling t.ex, men som varit ett mer stadigt inslag under hela säsongen. Hade en fin säsong bakom sig i division 1 redan förra säsongen och fortsatt på den vägen i år. En del av ett tvillingpar som det finns gott om i Falun.

Malin Hansson, Falun – 9 matcher, 2 assist

Andra delen i tvillingparet Hansson, som däremot är forward. Spelar allt som oftast tillsammans och är något mer av en utpräglad poängspelare. Har ännu inte fått riktigt utrymme för det i den här miljön än, men något som lär komma och har blivit belönad av Dalbjer med regelbunden speltid.

Katerina Tsantaridou, 1 match

Ny inför den här säsongen då hon kommer från Uppsala och Björklinge det sista. Bara hunnit med en match i division 1, men fick se matchen mot Warberg från bänken. Lär säkerligen få mer chanser framöver med tanke på att övriga serier är pausade. När kommer första inhoppet?

Tess Nilsson, KAIS Mora – 12 matcher

En ung tjej från Värmland som förra året gjorde en fin säsong i division 1 som nu fått ta klivet upp. Inledde från sidan, men har efter hälften av matcherna drygt fått komma in och starta flera av dem i olika femmor. Väntar fortfarande på sin första poäng, men borde vara en tidsfråga för Nilsson som har ett fint målsnitt genom åren.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar