JAS-bloggen
Listor

Lista – så har det gått för alla JAS-spelare i SSL-herr

Efter en dryg månads uppehåll är vi igång igen och förhoppningsvis så kan undertecknad bjuda på ett par intressanta läsningar framöver. Har ni tips på saker ni vill läsa om, säg till! Nedan har ni en lista på de spelarna med JAS-ålder som fått chansen i SSL under säsongen i varierande utsträckning och resultat.

Emil Eriksson, Sirius – 11 matcher, 1 mål, 1 assist

Eriksson som fick plats i truppen efter bara ett par få omgångar och efter något inhopp kom första starten borta mot Växjö. Har därefter fått flertalet chanser från start i både första och andrafemman och är en del av den ungdomliga satsningen Sirius står för. Under en debutsäsong är det inte helt oväntat att säsongen inte är spikrak, men klart godkänt hittills.

Emil Thorwid, Sirius – 12 matcher, 1 mål, 2 assist

Fick debutera redan mot Falun och har därefter varit en given back i Forsmans lagbygge vilket självklart är imponerande. Än viktigare då spelare som Stenlund, Widh och framförallt Kostov Bredberg som inte varit helt tillgängliga (och alla kommer heller inte vara det) och flera unga backar har visar framfötterna.

Isak Forsberg, Sirius – 7 matcher, 3 mål, 2 assist

Den som kom in sist av 03:erna, men kanske den som imponerat mest. Oerhört mogen i sitt spel och har efter sin debut startat samtliga matcher därefter. Gjorde mål i sina tre raka inledande matcher vilket är ett häftigt uppmärksammande. Sirius centersida känns relativt svag sett till att man har spelare som Billy Nilsson, Söderling, Alvinder, Broby och Micke Jansson på kanterna och Forsberg lär ha en centerplats säsongen ut.

Emil Lindbom, Storvreta – 7 matcher, 2 starter

Har utöver Klinsten, även Jacob Pettersson att konkurrera med vilket även det är en klart godkänd backup i SSL. Nu är Pettersson utlånad till Sirius och Lindbom blir det klarare andravalet till Klintsten som lär fortsätta starta de flesta matcherna. Fick chansen borta mot Höllviken när man vann med 7-10 i en ganska svängig historia samt hemma mot Fagerhult i en betydligt enklare matcher, men här har Storvreta en av Sveriges mest lovande målvakter som man säkerligen ser en stor framtid i och vill skynda långsamt med. Hade dock mått bra av seniorspeltid sen när JAS-tiden är förbi och division 3-spel i klubbens B-lag är för dåligt. Kanske en dubbel om något år för att få extra speltid i Allsvenskan?

Axel Bäckström, Storvreta – 3 matcher

En av de yngre förmågorna som fått chansen att träna med det stjärnspäckade SSL-laget, där det dock råder tuff konkurrens i de bakre leden och där firma Lundin/Kohonen valt att nyttja t.ex. Lindholm före på backen. Bäckström är dock ett namn för framtiden och med tanke på diskussionerna kring Storvretas elitlicens så är det ingen omöjlighet att man inom ett par år behöver satsa mer på de egna produkterna, samtidigt som Samuelsson kan göra sin sista säsong. Har fått se matcherna från sidan och den erfarenheten ska inte underskattas i ett lag med denna vinnarkulturen.

Viktor Hammarstedt, Dalen – 2 match

Har efter dubbellicensen bara hunnit med två match, men har då fått chansen i förstafemman och skulle troligtvis startat även mot Storvreta i den inställda matchen. Ett skadedrabbat Dalen som alltså ger Hammarstedt stort förtroende direkt likt Wiklund och det ska bli intressant att se hur den bollsäkre centern kommer in i tempot.

Lucas Arvidsson, Dalen – 6 matcher, 1 mål

Fick chansen i premiären mot Helsingborg och hittade nätet direkt i första perioden i en galen tillställning. Har fått se övriga matcher från sidan, men endast född 2003 och har bara en seniorsäsong bakom sig. Synd för dessa killar i den åldern att divison 1 och JAS är inställt, serier och tid som hade gjort dem gott i omställningen till SSL.

Emil Wiklund, Dalen – 6 matcher, 1 mål, 3 assist

Har via sin dubbellicens när Dalen haft en mängd skador, tagit en fast plats i princip i en tredjefemma och gjort det bra tillsammans med Degeryd bland annat. Fyra poäng och mycket speltid och det blir spännande att se hur hans speltid påverkas när Dalens trupp blir mer intakt sett till hur hans prestationer har varit under sina matcher.

Oscar Johansson, Pixbo – 3 matcher, 1 mål

Fått chansen att starta i två matcher, borta mot Thorengruppen och Sirius om jag inte har helt fel. Backen som varit en av Allsvenskans bästa den här säsongen har visat att han inte gör bort sig i SSL heller. Har ett tempo, en aggressivitet och en intensitet som gör honom vass i närkampsspelet samt att han är allround i många andra aspekter.

August Bergkvist, Thorengruppen – 2 matcher

En av Sveriges mest jagade juniorer som valde en dubbellicens till Thorengruppen. Smart sett till att chansen till speltid blev större, kontra t.ex. att ha haft den till Falun eller dylikt i närområdet. Har fått hoppa in i båda matcherna och hade Thoren inte plockat in Johansson eller Scheiss hade speltiden säkerligen varit än mer. Klart intressant att följa framöver!

Marcus Carlsson, Thorengruppen – 1 match

Rightspelaren från Sundsvall som kan nyttjas som både back och forward, men som t.ex. gått back i U19. Thorengruppen med en mängd bortfall och en jobbig sits i tabellen hade i slutändan kanske behövt en mer etablerad spelare, men här har man något för framtiden som man kanske kan bygga vidare på. 

Hugo Bertilsson, Thorengruppen – 10 matcher

Kom från Dalen inför den här säsongen, säkerligen en del på grund av JAS-laget också, kombinerat med bra miljöer i SSL och division 1. Fått starta tre matcher den här säsongen, men väntar alltjämt på första poängen. Nu ser det ju tungt ut för Thorengruppen överlag, men även en allsvensk miljö är klart fungerande för Bertilsson där han isåfall skulle få en bra utmaning.

Oliver Samuelsson, Kalmarsund – 6 matcher

Tuff konkurrens på rightsidan med Marcus Johansson, Jesper Lindström, Max Källerteg och William Almlöf, där man dock emellanåt spelat två rightare i tredjefemman när det behövts. Fått starta två matcher, Höllviken och Storvreta, hoppat in lite och lär säkerligen få någon chans mer under säsongen.  Är en duktig poängspelare och det blir intressant att se om han kan få det att lossna även i den här miljön framöver.

William Alvarmo, Kalmarsund – 3 matcher

Fick hoppa in mot Thorengruppen och spela två perioder när Max Johansson skadade sig och även lite tid mot Fagerhult. Ett framtidsnamn i de bakre leden som man lär växla in allt mer eftersom då Kalmarsund egentligen bara har sex ”A-lagsbackar” i nuläget.

Simon Boklund, Kalmarsund – 1 match, 1 assist

Ytterligare en ung spelare som fick chansen i truppen mot Fagerhult. Fick även hoppa in och kunde assistera Marcus Johansson i slutet av tredje perioden, en ytterst lyckad debut. Boklund med en viktig roll i division 1 och flera säsonger bakom sig i den miljön är också ett framtidsnamn som man tror på, sett till att man även har många forwards som inte är från området och kan alltid vara en risk.

Melker Hemmingberg, Falun – 6 matcher, 1 mål, 1 assist

Debuterade redan under fjolåret och var väntat att han skulle få lite chanser även denna säsongen, kombinerat med mycket speltid i division 1 och JAS. Har fått starta två matcher hittills om jag inte har helt fel där det trots allt råder en extremt tuff konkurrens på VF-platsen. Lär få allt mer förtroende allteftersom, men är nu även klar på en dubbellicens för Allsvenska Strängnäs nu när division 1 är pausat.

Linus Flink, Växjö – 1 match

Fått agera backup i en match, där Växjö annars har Kastengren, Stolt och nu även Meier på lån i kassen. Både Stolt och Kastengren är unga och ses som potentiella landslagsmålvakter och frågan är hur Flinks chanser egentligen ser ut då han först och främst behöver utvecklas och ta en plats i division 1.

Joel Ekström, Mullsjö – 1 match

Har via dubbellicensen fått plats i truppen en gång, i derbyt mot Jönköping där dock MAIS fick kriga för poängen och speltiden för Ekström uteblev. Efter en succésäsong i Allsvenskan där poängen trillar in i mängder så är det inte helt otänkbart att Ekström kommer få chansen framöver när det passar i Lerums schema. Hade varit skoj att se tillsammans med Knuthas!

Noah Johansson, Mullsjö – 1 match

Precis i samma sits som Ekström, där de till vardags spelar i samma femma i Lerum. Johanssons poängskörd har inte varit riktigt lika stark, men har inte gått obemärkt förbi. Kan även han få en chans, även om känslan är att centerpositionen är starkare i MAIS. MAIS har gjort det smart att knyta kontakter redan nu inför framtiden med lovande spelare.

Hannes Nyström, Jönköping – 12 matcher, 3 mål, 2 assist

En av Sveriges bästa 03:er, kanske den bäste, har tagit plats direkt i sin debutsäsong på en backplats. Fått mycket speltid och så även på två backpar vilket kanske är ett måste också då Jönköpings backsida behöver förstärkning och Nilsen dragit ett stort lass. Spelar med en oräddhet och pondus som är härlig att se och ska bli än mer intressant att följa framöver.

Simon Hult, Jönköping – 10 matcher, 2 assist

Uppflyttad iår, precis som Nyström. Chanserna till spel blev kanske något mindre när dels Hessmer kom tillbaka, man lånade in Riedl och Jacobsson, men har trots allt fått starta tre eller fyra matcher. Imponerande i derbyt mot MAIS med ett energifyllt och intensivt spel som till sist resulterade i en assist med. Utan Riedl och Jacobsson kan Hults speltid säkert ta än mer fart i ett Jönköping som visat helt okej form det sista.

Emil Jacobsson, Jönköping – 2 matcher

Fick se första matchen från sidan, men hoppa in i vinsten mot Kalmarsund. En smart dubbellicens av Jönköping då Linköping är ett bra avstånd och att samarbetet mellan Linköping-Ledberg inte verkar fungerande så kan JIK här fynda inför framtiden, även om Jacobsson behöver en viss rutin innan han tar steget fullt ut.

Theo Eriksson, Fagerhult – 13 matcher, 5 assist

Togs ut som Sveriges bästa 02:a av Innebandymagazinet, men har därefter haft problem med skador och sjukdomar. Har under inledningen dock varit en given center i Kihlbloms bygge då han står för mycket av det Fagerhult vill stå för. Tempo, energi, offervilja och ett rakt spel. Med speltiden han har skulle man kanske kunna kräva något mål och det återstår att se när han spräcker målnollan.

Alexander Snäll, Fagerhult – 5 matcher

Fick chansen att starta borta mot Pixbo när Fagerhult saknade en del folk, men kunde fått det roligare – 16 mål i baken där Pixbo gång på gång rullade upp och kontrade sönder Fagerhult. Gick till Jönköping inför säsongen för att få JAS-spel, med en dubbel tilllbaka, men är i en snarlik sits som Sandqvist där speltiden förmodligen kommer dröja.

Simon Sandqvist, Fagerhult – 1 match

Hamnade i Hovslätt, var inte nöjd där och är nu tillbaka i Fagerhult istället. Lär under säsongen få träna, se matcher från sidan, men kommer troligtvis inte få någon speltid då det även under fjolåret var relativt skralt i Allsvenskan. Ett namn för framtiden, men där nu namn som Mattlin, Svensson, Snäll SR, Strömfeldt, Hultgren, Olofsson och Lif går före.

Wiggo Hansson, Höllviken – 8 matcher, 1 mål

Fick en tuff uppgift att försöka ersätta Pontus Karlsson Martell i förstafemman, en målskytt av rang. Fått starta fem matcher och hittade nätet mot Storvreta av alla lag. Som med de flesta juniorerna så går säsongen lite upp och ner, men Höllvikens relativt tunna trupp gör att Hansson säkerligen lär få fler chanser, speciellt när PK9 lämnar för Schweiz igen. En rejäl och rakt spelade forward som är härlig att ha i laget.

Foto: Adam Troy.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar