JAS-bloggen
Listor

Spelarna som fått chansen under uppehållet: ”Varit en av få ljusglimtar”

För drygt en vecka sedan listade jag ett gäng spelare som hade kunnat vara aktuella för SSL för en dubbellicens. Flera av dem har nu slagit in och det återstår att se vad vi kan bjudas på framöver. Nedan har jag istället gått igenom de spelarna som under uppehållet fått chansen i SSL herr eller dam, alternativt Allsvenskan. Ett par dem hade speltid redan innan uppehållet kom, men har via sin dubbellicens eller samarbetsavtal fortsatt kunna få möjligheten nu.

Jag har därmed inte valt att ta med t.ex. Lerumsspelarna då de trots sina dubbellicenser till Pixbo och Mullsjö, fortfarande har en miljö att spela i, i form av A-laget i Allsvenskan. Det är alltså fokuserat på spelare som annars hade varit helt utanför spel. 

Rasmus Mäkinen, Ledberg till Lillån – Rightfattade Mäkinen som börjat nosa på U19-landslaget har hunnit med två matcher under november. Efter lagets tunga nederlag mot Karlstad där det blev ett par byten i slutet så fick han chansen i andrafemman mot Nykvarn och som han tog den – 2+1 noterades han för redan under matchens första halva och var med och såg till att Lillån till sist tog två viktiga poäng i toppstriden. 

Casper Karlsson, Växjö till Lagan – Forwarden med en stark inledning på årets säsong i ett svagt Växjö var den som fick chansen. Två matcher från sidan och det är nog en tidsfråga innan första bytena kommer även i den här miljön. 

Emil Wiklund, Gamla Stan till Dalen – Hade dubbellicens redan innan nedstängningen kom, men har spelat först efter det. Fått förtroende i Dalens tredjekedja med bland annat Sebastian Degeryd. Mycket av rubrikerna i Dalen handlar nu om firma Andersson/Hedlund, men Wiklund har gjort det klart godkänt och två assistpoäng på fyra matcher. 

Emil Mattsson, Värmdö till AIK – En av Sveriges mest lovande 03-centrar har gjort en övergång till AIK fram till division 1 eventuellt drar igång. Fick se första matchen från bänken efter enbart en träning, men lär vara aktuell för speltid framöver. Känns mogen i sitt spel och kommer säkerligen inte göra bort sig. 

Viktor Hammarstedt, Sundsvall till Dalen – Klar för Dalen på nytt som bloggen var inne på. Dalen med en problematik kring skadorna där man nyttjat både inhemska och utländska spelare. Lovordad av Urban Karlsson och lär kunna få speltid ganska snart. 

Saga Emtell, Hammarby till Nacka – Visst, Hammarby har inget JAS och Emtell spelade redan innan hennes serie pausades, men vi tar med henne ändå. En av Sveriges mest lovande spelare har fått chansen både i första och andrafemman i ett Nacka som blandat och gett lite. Klart intressant att följa framöver! 

Emil Björkman, Väsby till AIK – Väsby som med sin duktiga 03-kull inlett ett samarbete med AIK där man har spelare i Allsvensk träningsmiljö. Förmodligen ett måste för att garantera de duktiga spelarna en utmaning och inte lämna för klubbar i division 1 och liknande. Björkman är en av de mer framstående och fick i helgen chansen att vara med på bänken.

Tim Lentenius, Huddinge till Djurgården – Backen som fick chansen i en rutinerad förstafemma och stod för assist direkt. Förtroende att spela även i sudden vilket visar på stort kunnande. I Djurgårdens ganska ålderstigna och rutinerade trupp är dom yngre inslagen intressanta! Djurgården och Huddinge som har ett samarbete och där fler spelare fått prova miljön. 

Alexander Dahlberg, Huddinge till Djurgården – Samma samarbete som Lentenius innefattades under, men som varit med längre. Rightfattad målskytt som fått chansen i förstafemman med Schantz och Kareliusson, samt i powerplay trots att en spelare som Gafvelin finns att nyttja. Lär vara aktuell för en övergång på riktigt efter att möjligheten till JAS försvinner. 

Ludwig Bäckman Forkner, Linköping till Onyx – Har redan innan uppehållet spelat för Onyx i allsvenskan, kombinerat med enbart JAS i Linköping och inte division 1. Varit en av få ljusglimtar i ett svagt Onyx där han snittat en poäng per match och fått en plats på två femmor. 

Alexander Lennström, Huddinge till Djurgården – Reggad för sju matcher, men haft en tuff konkurrens på sin position. Huddinge med många duktiga unga spelare har nyttjat detta samarbetsavtal väl och det återstår att se hur det utvecklas. Tvåvägscenter Lennström lär oavsett vara en spelare Djurgården har under radarn för framtiden.

Fler spelare med dubbellicenser som väntas debutera inom kort: 

Alma Karlsson, Hovslätt till Jönköping 

Amanda Gottebo, Skoghall till Karlstad

Mattis Wiberg, Växjö Ungdom till Lagan 

Emil Jacobsson, Ledberg till JIK (väntas bekräftas inom kort) 

Har ni fler? Tipsa på!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar