JAS-bloggen
Intervjuer

10 spelare som kan testas i SSL: ”Ses som en av våra framtida backar”

Mitt i rådande pandemi så fortgår fortfarande SSL för både herr och dam, samt allsvenskan för herrar. Med tanke på det har jag valt att lista 10 spelare som via en dubbellicens hade kunnat få chansen i SSL om deras serier fortsätts pausas.

Vi pratar alltså om spelare från divison 1 och lägre för killar och allsvenskan och lägre för damer. Jag har inte valt att ta med spelare från någon ”farmarklubb”, tex Pixbos eller Faluns divison 1-lag då den möjligheten att lyfta någon finns automatiskt.

Emrick Wiggur till Team Thorengruppen – Kapten på RIG och U19-landslagsspelare. Kommer med all sannolikhet aspirera på den rollen även i U19 och ses som en av våra framtida backar. Har tränat med den här miljön och hade kunnat få chansen i ett lokalt lag som Thorén.

Thea Löfborg till KAIS Mora – Thorengruppen kanske någon tycker, men här frångår jag den geografiska aspekten något mer. En fruktad rightad målskytt kan få säga nej till och speciellt KAIS Mora som inte kunnat hitta rätt fullt ut där efter Hultgrens tomrum. Ahlstrand har inte fått det att fungera, Terner är inte den spelartypen och Löfborg hade förmodligen gjort en hel del poäng i rätt miljö.

Amanda Gottebo till Karlstad IBF – Har redan gjort en säsong i SSL och med ett klart godkänt poängsnitt. Den målfarlige forwarden hade kunnat förstärka Karlstad och ge ytterligare bredd till den truppen. Visst en lokalkonkurrent, men under tiden i SSL så visade det sig ändå att Skoghall inte var redo att konkurrera med Karlstad fullt ut och det här klivet kan inom tid bli naturligt ändå.

Viktor Hammarstedt till IBK Dalen. – Redan haft en dubbellicens med Dalen där det dock inte blev spel till sist. Licensen avbröts då han inte kunde vara reggad i tre olika föreningar och han har nu möjlighet att skriva ny. Dalen som gått ut i media och påtalat sina skadebekymmer där man t.ex. tagit in Erik Nilsson från Wibax, använt sig av tjecker och nu en vass schweizare hade på nytt kunna nyttja dubbeln och sätta den på Hammarstedt som börjat hösten starkt med ett bra poängsnitt. Ser vi till centerpositionen så är det Holmgren, Brolin Ljung och Vihtari Hansson som spelar där just nu vilket inte är SSL:s starkaste uppsättning på pappret.

Hanna Nordstrand till Nacka Wallenstam – En av Sveriges bästa 04:er, om inte den bästa kanske till och med. Rightad som kan spela både back och forward och många kanske säger Täby som ett alternativ, men där finns Sjödin, Zachrisson och Croneld. Ett positivt starkt Nacka denna säsongen har förvisso en relativt bred trupp sett till att det finns några dubbellicenser, man behöll stommen och tog in sina finländska spelare, men att tacka nej till en supertalang är svårt att göra. Kan det bli verklighet?

Emil Jacobsson till Jönköpings IK – Det naturliga hade varit Linköping, men där finns det en viss rivalitet, samt att man har Palmen, Jendrisak, Seth samt flertalet egna yngre spelare som Anton Gröön. I Jönköping skulle Weidman och Björk gå före, men lite spel i en tredjeformation hade inte varit omöjligt. Rimligt avstånd för den spelskicklige tvåvägsscentern som spås en intressant framtid.

Alma Karlsson till Jönköpings IK – En ambitiös och duktig back som kanske inte altid får rubrikerna utåt, men är oerhört viktig och nyttig för sitt lag. Jönköping har en relativt tunn trupp och har haft det tungt resultatmässigt. En spelare för att tillföra bredd hade absolut inte skadat och Karlsson hade kunnat agera rollspelare i detta JIK.

Gabriel Erol till Växjö IBK – Visst, killen är från Kalmar och lär kunna hamna där efter studenten, men där råder det en viss konkurrens med Mackan Johansson, Almlöf, Källerteg och Jesper Lindström. Istället slänger vi in konkurrenten Växjö som har gjort en föryngring under de sista året. Efter att ha tappat spelare som Sankell och André Andersson består rightsidan av en broder Rigogiannis, Folkesson Algman och Tommy Bolin bland annat. Visst fasen hade bollskicklige Erol kunnat sno åt sig några minuter där? Absolut!

Esthelle Lohmander till Lund Elit – Lund med redan nu två unga målvakter har förlitat sig i stort på nyförvärvet Birgersson från Sävsjö, där hon självklart inte kan lastas för alla resultat som inte gått vägen. En öppning för Lohmander att kunna agera backup hade inte varit omöjlig och om någon av Lunds första två går sönder så känns Lohmander som ett potentiellt val att sätta en dubbel på.

Bubblare: Ester Lind, Landvetter IBK, Juni Söderqvist, RIG Umeå, Marcus Carlson, IBF Sundsvall, Alfred Sandström, RIG Umeå IBF.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar