JAS-bloggen
Okategoriserade

Siktar på att slå rivalen: ”Målet är att sluta topp fyra”

En snabb överblick i IBIS gav oss ett fåtal matcher under gårdagen, där Umeå City tog en viktig trepoängare.

A-gruppen på damsidan är i princip den enda som är igång för stunden vilket kan råda delade meningar om. – Vi vet inte riktigt hur allt kommer bli men vi försöker mest ta vara på det vi får spela eftersom risken är att även vår serie pausas, säger Umeå Citys Emmy Frisk till bloggen.

Motståndet stod Öjebyn/Kågedalen för, där de båda lagen hade snarlika poäng inför. – Det var en viktig match för oss och vi var väldigt taggade på att göra en bra match och försöka ta tre poäng.

Man fick en rivstart då man hade en 1-4 ledning efter period 1. – Jag tycker vi har bra energi i laget och gör snabba enkla mål. 

3-5 var ställningen inför sista 20 där man då sa vadå i omklädningsrummet? – Inför tredje försökte vi lägga fokus på att spela enkelt och även vinna man-man duellerna.

Till sist blev det 5-8 vinst och tre tunga poäng för att rycka lite från bottenskiktet. – Vi gör inte vår bästa match men vi kämpar ändå hela matchen och lyckas ta med oss tre poäng.

I och med segern så står man på sju poäng och även om det redan nu är långt upp till topp tre med RIG, Ö-vik och Dalen så finns målsättningarna om att slå Umeå Västra på fingrarna. – Vårt mål innan säsongen var att sluta topp fyra och vi håller fast vid det än.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar