JAS-bloggen
Listor

Säsongens toppar och floppar hittills: ”Finns en viss tradition”

Med COVID-en som satt stopp för de flesta grupperna i nuläget så slår vi till med en kortare avstämning kring toppar och floppar hittills. Kravet är att man har spelat tre matcher minst för att få chansen att kvala in på listan vilket gör att t.ex. killarna I-grupp försvinner direkt ifrån alterantiven.

IBF Dalen (DJ) – I förhandssnacket handlade det mycket om RIG, Ö-vik och till viss del Umeå Västra. Ett nyanmält Dalen var inte riktigt lika högt i kurs, men finns i toppen efter fyra raka segrar. Visst, nu har man inte mött något av de två topptippade lagen, men vinst mot Umeå Västra i derbyt och i övrigt stabila insatser mot lagen längre ner är mer än godkänt. Undra hur länge formen håller i sig?

Skoghalls IBK Ungdom (HJ) – 13 poäng på fem matcher och obesegrade. Här trodde man ju att mycket skulle handla om Örebrolagen och Karlstad först och främst, där man nu senast slog Karlstad i derbyt. Kan man framöver nya poäng mot Örebrolagen så har man verkligen visat att man vill vara med i toppen och slåss.

Lockerud IBK Ungdom (DJ) – Efter de fina åren med 99-kullen har det varit tyngre, men att detta skulle bli vändningen (som det ser ut just nu) trodde man kanske inte. En förklaring kan vara att spelare som Sara Juhlin och Wilma Jedselius har varit med fullt ut, spelare som förra året hade en plats i den allsvenska truppen och därmed missade lite matcher. Samtidigt så var 02-kullen nästintill obefintlig i föreningen och detta är ett mer rimligt år. Nyförvärvet Ellen Lundin har levererat med!

Jönköpings IK Ungdom (DJ) – Efter en tung säsong under fjolåret med ett ungt lag så trodde undertecknad på ytterligare ett ”mellanår”. Nu har man istället visat motsatsen och nytillskotten har levererat. 3 av 4 segrar och även om det blev förlust i derbyt mot Hovslätt så imponerar 6-2 segern mot Fröjered och 5-1 vinsten mot Lerum något oerhört. Kul att se om man kan hålla i trenden över en längre tid!

IBF Dalen (HJ) – Finns med i toppen trots tappet av Hugo Bertilsson bland annat som hade varit tongivande. Det är främst krysset mot RIG som imponerar plus tre segrar i övrigt. Förlusten mot Thorén kan anses ”okej”, även om siffrorna kunde varit bra tightare. Oavsett vad, en fin start!

Bubblare: Linköping IBK Ungdom (HJ), Lillån IBK (HJ), Värmdö IF (DJ), Sandvikens AIK (HJ)

FBC Partille (HJ) – Fyra förluster på fyra matcher. Visst, matchen mot Lerum var klart godkänd där man höll jämna steg i två perioder, men förluster mot främst Kärra och Zenith är alldeles för dåligt sett till det lovande laget man har. Även om man är reaktivt unga och tunna rent fysiskt så har man kvalité nog att kunna rulla ut flera av lagen i gruppen.

Malmö FBC (HJ) – Tre förluster på tre försök. 2-3 förlust mot Höllviken, absolut inget anmärkningsvärt. Men klara 6-2 mot Genarp och framförallt 17-2 mot Växjö är under all kritik. Var tappen av 01:erna såpass mycket tyngre än väntat? Tydligen.

Hovslätts IK (DJ) – Kan tyckas tufft då laget inte har riktigt samma slagkraft i år, men det finns en viss tradition. Spelschemat har varit tufft, med förluster mot Landvetter, Lerum och Fröjered, men man slog Jönköping med klara 8-2, där JIK sen slog Lerum. Logiskt? Logiken borde ju vara att man ska vara med klart mer i matcherna även om det är tufft motstånd.

IBF Falun Ungdom (HJ) – Nja, fyra poäng på tre matcher känns snålt. Man vann JAS-Elit, 03-erna vann ”USM” när man såg till att spela klart det i Karlstad och spelare som Hemmingberg, Engström och Dahlberg Demir har funnits tillgängliga i alla tre mathcer. Segern mot Sirius är stark, men poängtapp mot Sandviken och Borlänge ska inte ske, sett till att då Borlänge förlorat ett par andra matcher relativt klart. Då har man kvar att möta både Sundsvall och Storvreta ska tilläggas.

Örebro SK (HJ)  – För er som läst, kanske det självklara valet. Jag har hyllat och lyft fram, för att sedan såga och ifrågasätta. Visst, jag har tagit på mig att jag kanske hypade för mycket, men det är kanske inte förlusterna i sig utan mer hur de sett ut och vilka siffror vi pratar om t.ex. i derbyt mot Örebro. 4-2 seger mot Lockerud är inget som övertygar i stort heller!

Bubblare:  FBC Kalmarsund Ungdom (DJ), Hultsberg/Björkås (HJ), Sunnanå/GS (DJ), Nykvarns IF (HJ), Väsby AIK (HJ)

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar