JAS-bloggen
Intervjuer

Siktar högt trots avbräcken: ”Ett bevis på vad vi kan åstadkomma när vi spelar på topp”

I-gruppen drog igång ett par veckor senare än övriga grupper och ligger därmed ett par omgångar efter. På det så är det nu även bestämt att matcherna där Skånelagen är inblandade (Munka och Helsingborg), ej kommer spelas och det blir därmed än glesare.

Ett av lagen som dock är igång är Varla, som under fjolåret slog sig fram och var klart starkare än vad många hade trott på förhand. Med tanke på att gruppen ser svagare ut i år så har man alla förutsättningar. – Fjolårets resultat var ett bevis på vad vi kan åstadkomma när vi spelar på topp. Målsättningen inför denna säsongen är nästintill oförändrad, alltså att sluta på en kvalplats. Helst på en förstaplats såklart, säger Jesper Hede till bloggen.

Man har dock två otroligt tunga tapp i form av Adam Torkelsson som gick till Pixbo och Oskar Käll som valde Sandö (kombinerat med fotboll) som var två av lagets poängbästa spelare. – Både ”Torkel” och Käll är två enormt duktiga spelare som bidrog med en väldans massa mål föregående säsong. Självklart kommer vi att sakna dem men det ger ju också chansen för andra spelare att ta mer plats i laget. Jag hoppas att nya spelare vågar kliva fram och ta mer ansvar för att fylla upp de luckor som ”Torkel” och Käll lämnar efter sig.

Man inledde JAS-spelet förra helgen när man tog sig an Warberg i premiären på bortaplan. Där blev det vinst med 3-5 till sist. – Det är alltid roligt att möta Warberg, blir oftast jämna och spännande matcher. Vi vet att Warberg har fått in några nya spelare medan vi snarare har tappat spelare med tanke på Torkel och Käll, men också Martin som är långtidsskadad.  Warberg äger mycket boll matchen igenom men vi gör en otrolig defensiv insats. Alla i laget jobbar hårt vilket gör att de knappt kommer till avslut. Sedan får vi även bra utdelning på vårt offensiva spel. En bra match där vi framförallt tar med oss det defensiva spelet.

Nu ställs man mot Lindome under fredagen, ett Lindome som förlorade sin premiär med klara 0-11 mot Lindås. – Jag har faktiskt inte så bra koll på Lindome. Vi mötte dem förra säsongen där vi lyckades vinna båda mötena. Jag själv förutsätter inget annat än att de har blivit bättre sen sist. Med tanke på vinsten mot Warberg kommer vi till matchen med en bra känsla, samtidigt vet vi att det kan bli en tuff match om vi inte skulle lyckas komma upp i samma nivå som vi höll i förra matchen.

Vad kommer krävas av er för tre poäng?

– Vi måste spela enkelt, effektivt och försöka minimera våra misstag. Ett bra slit från samtliga gubbar så tror jag att vi kan plocka med oss tre pinnar hem.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar