Säsongens första seger efter vändning i tredje: ”Gick ner på två linor”

Damernas B-grupp är relativt lite och på förhand är den svårtippad på många håll och kanter. Frågan är om vi finner en aspirant till Innebandyfesten där?

Strömsbro hade förra året inget JAS-lag utan spelade istället GUD-serier och liknande med sitt lag.  I år är man dock laddade för det som stundar och pågår. – Vi har ett lag bestående av 02-04, vi spelar i dubbla serier och lånar upp 05:or till JAS matcherna. Ska bli kul att spela flera matcher i år och få möta bra jämnåriga lag och utveckla vårt spel, säger Meja Wallenius till bloggen.

Man fick dock en tuff premiär när man mötte en annan nykomling, Sandviken, och förlorade med 6-1. – Vi hade en tung 2:a period mot Saik, därefter har vi haft en bra träningsvecka med fokus på försvarsspel och snabba kontringar.

Under fredagskvällen tog man emot Björklinge på hemmaplan, säsongens andra match i gruppen. – Rejäl taggning efter förra helgens tunga förlust, vi snackade mycket om att försvara med kropp och hålla ihop hela laget.

Efter första perioden var ställningen 1-1, men efter två spelade ledde gästerna. Vad sa man då inför tredje? – Vi snackade om att ta mer avslut och sätta högre press i 3:e. Sedan gick vi ner på två linor efter nio minuter in i 3:e och skulle ge allt framåt, vilket gav två mål med smak på mer.

Som Wallenius nämnde så kom målen och man lyckades i slutskedet under perioden vända matchen och vinna med 5-4. Men tack vare vad? – Inställningen, att vi verkligen ville vinna denna match och hela laget var peppade och positiva hela matchen trots underläge.

I nästa omgångar väntar ett nytt lag från Uppsalatrakten då man ställs emot Storvreta. – Storvreta hemma kommer bli en kul och förhoppningsvis jämn och rolig match att spela. Vi hoppas självklart på ytterligare en seger!