JAS-bloggen
Intervjuer

Projektet splittras efter svag start – spelare väljer konkurrent: ”Kände att det var läge att testa”

Inför säsongen så haussades ett lag i F-gruppen upp ordentligt. Bloggen bidrog starkt till det tillsammans med det som presenterades. Redan nu splittras det något när spelare väljer att byta till en konkurrent.

Laget vi pratar om är Örebro SK som inför säsongen lyckades presentera spelare av hög klass och blev därmed topptippade vilket spelarna själva intygar. – Inför säsongen så skulle jag säga att allt runt om i hela föreningen kändes otroligt spännande! Många nyförvärv och det kändes som att vi hade något riktigt bra på gång i både JAS och Div 1, säger Emil Sellberg till bloggen.

Säsongen började dock tungt – ingen succé i varken JAS-elit eller Lerum Floorball Cup där resultaten uteblev. – Jag tycker att vi till viss del inte var samspelta, men den största faktorn enligt mig är nog att vi har extremt lätt för att gå ner oss mentalt, det räckte i princip med att vi hamnade i ett underläge i matcherna för att det skulle rinna iväg till stora siffror, vi har inte förmågan att komma igen och vända tillbaka matcher. Det blir inte lätt att gå långt i sånna cuper eller under en hel säsong när man inte kan jobba i underläge! Sen så tycker jag inte heller man fått utdelning på den spetskvalitén som ÖSK faktiskt har.

Den negativa trenden fortsatte när serierna drog igång. Även om man tog tre poäng mot Lockerud (samt vann ikväll) så har man åkt på storförluster mot både Lillån och framförallt Örebro/Köping och har släppt in mest mål i gruppen. – Samma sak sker mot både IBF Örebro och Lillån skulle jag säga, vi släpper in ett tidigt mål i båda matcherna och går ner oss mentalt, det finns ingen vinnarmentalitet i laget. Tycker även att vi står upp alldeles för dåligt mot ibf då vi släpper in väldigt många mål som sker på samma sett, men ändå så ändrar vi ingenting i vårt spelsystem. Sen så får man inte glömma bort att vi inte producerar mål framåt heller, allt beror inte på defensiven.

Nästa bakslag kommer nu – Sellberg är en av två spelare som nu istället väljer spel i Lillån där den andra är duktige 05:an Ludvig Björkgren Torebring. – Det som ligger bakom min övergång till Lillån är absolut inte resultaten i JAS, ÖSK är min moderklubb och jag skulle aldrig lämna pga en tuff start i JAS. Jag lämnar för att jag tycker att det har vart en väldigt dålig struktur på division 1 laget, men även för att man inte fått någon utdelning på mitt spel i JAS! Känner även att det var dags för mig att testa något nytt för att ta nästa kliv i min karriär då jag spelat i ÖSK hela livet. Lillån kändes väldigt välkomnande vilket gjorde valet enkelt.

Upplägget i Lillån, hur blir det? – Tanken i lillån just nu är att lägga fokus på JAS!

Hur tror du det kommer gå för respektive förening framöver? – Om man ser till nästa säsong så tror jag inte några större mirakel kommer att ha skett i ÖSK om jag ska vara helt ärlig, däremot så tror jag vi har mycket spännande på gång i Lillån, framförallt i JAS där jag tror att vi har stora chanser att gå till Innebandyfesten, även iår! Lillån har ju även ett allsvenskt lag som ser riktigt bra ut och en personlig målsättning är ju givetvis att ta plats där i framtiden.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar