JAS-bloggen
Intervjuer

Uträknade på förhand – men skrällde sig vidare: ”Inte ett stort namn i innebandyvärlden”

24 lag tog sig vidare till regionsslutspelet i februari där sedan åtta lag ska kvala sig vidare till Innebandyfesten. Ett specifikt lag skrällde och tog sig vidare.

Laget vi pratar om är Torshälla som bloggen på förhand inte alls räknade med i gruppen där både Lillån och Västerås sågs som starkare. Att man var underdogs räknade man delvis med själva också. – Ja, men de tycker jag absolut de kändes som. Vi vet själva att Torshälla IBK från Eskilstuna inte är ett stort namn i innebandy världen, speciellt inte om jämför med Örebro lagen vi mötte samt Västerås. Så ja de kände vi absolut, säger Wille Krantz till bloggen.

Det var i öppningsmatchen som man slog till direkt när man vann mot Lillån med 6-3, laget som bloggen hade tippat vidare. – Jag tycker vi gör en bra match och följer matchplanen vi snackade om innan. Vi var medvetna om att Lillån skulle driva spelet, men vi jobbade ödmjukt och täckte ner de mesta och tog vara på kontringar och rullade runt när vi tagit tag i bollen. De var en liten måste vinna match då vi kände att Västerås var de bästa motståndet och stor del därför vi troligtvis tog tre poäng.

De tre poängen visade sig vara livsviktiga då man i nästa match mötte just Västerås som man såg som tuffast. Där blev det förlust med 1-3. – . Jag känner personligen att vi inte kom alls upp i nivå, den matchen kunde vi lika gärna vunnit om vi hade spelat som vi brukade. Västerås var så förhandstippade, men tycker inte dom var något speciellt förutom deras nummer 8 som sticker ut extra. Om vi hade kommit upp i nivå hade vi vunnit men tyvärr gjorde vi inte de där och då. Vi valde bara att släppa matchen och hoppas på att få resultatet mellan Västerås och Lillån med oss.

Och det fick man – Lillån slog Västerås med två bollar vilket innebär att det räckte med seger mot Örebro för att säkra avancemanget då man gentemot Lillån och Västerås skulle ha bättre målskillnad. –  Innan sista matchen mot Örebro så var vi extremt taggade, vi visste att de fanns chans att gå vidare då Västerås mot Lillån matchen vad väldigt svängig och kunde sluta hur som helst. Snacket var endast positivt och vi gick in med en bra känsla. När Västerås förlorade matchen med 9-7 så blev vi extremt taggade och visste att vi skulle gå vidare om vi vann!

Även om det började lite trögt så vann man till sist med 6-2 mot ÖSK och såg därmed till att vinna gruppen. – vinst med 6-2 över Örebro väldigt komfortabelt även om de var 0-0 inför andra. Men när första kassen kom i andra perioden fortsatte målen rulla på. Jag tycker vi ska ta med oss våran ödmjukhet och veta att om vi ligger rätt så kommer inte många lag till skottlägen som våran målvakt inte tar. Vi ska även ta med många fina kombinationsspel och bra kontringar!

I nästa steg kommer man möta Huddinge och Vallentuna, där den andra gruppen kommer ha Väsby, Ledberg och Karlstad i sin grupp. Ett tufft regionsspel med framförallt Huddinge och Karlstad som konkurrenter på pappret. – Vallentuna samt Huddinge har vi mött tidigare i Storvreta cupen bara för något år sedan och mot Vallentuna blev de vinst och mot Huddinge förlora vi endast med någon boll. Om vi jobbar hårt inför nästa steg under vintern så känner jag absolut att de finns chanser till två vinster, men vi måste prestera på topp och de är vi mycket medvetna om. Karlstad har vi även spelat mot någon gång och om jag minns rätt förlorade vi på straffar. Ledberg Väsby var jag ingen koll på men vi fokuserar på de två första matcherna och tar de som de kommer. Målet är att vi ska prestera vårt bästa och ta oss så långt vi kan och utvecklas nu under vintern och om vi gör som vi ska så kommer Huddinge och Vallentuna inte få en lätt match!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar