JAS-bloggen
After game

USM-kollen – lagen som tog sig vidare

Under helgens avgjordes första steget i årets USM, där bloggen lyckades tippa rätt på 18 av 24 lag som kvalificerade sig för regionsspelet. En kortare sammanfattning har ni här.

Grupp 1:

Bloggens tips: Umeå City vidare, Skellefteå tvåa

Resultat: Umeå City vidare, Skellefteå tvåa

Kommentar: City klarade det, men fick slita för det i slutändan. Redan i första matchen hamnade man i underläge och fick i period två lägga i en extra växel för att vända matchen. I match två blev det på nytt tight och i sista fighten mot Öjebyn så kunde Elvis Hansson med fyra sekunder kvar göra 4-4 vilket gav sju poäng och en förstaplats.

Grupp 2:

Bloggens tips: Sundsvall vidare, Falun tvåa

Resultat: Sundsvall vidare, KAIS Mora tvåa

Kommentar: Inte helt oväntat slutade Sundsvall på full pott. Nog för att 4-5 segern mot Falun ser tight ut, men då ska det tilläggas att Falun gjorde två sena reduceringar. I övrigt så stod KAIS Mora upp i cirka 25 minuter innan man inte orkade vilket vi nämnde på förhand kring deras relativt tunna trupp. Mora som tog en andraplats där de tre lagen bakom Sundsvall slutade på tre poäng vardera.

Grupp 3:

Kommentar: Här var det ingen snack om saken. Sirius med nio poäng, 15-1 i målskillnad och en tydlig dominans där Rosenvald noterades för 10 poäng vilket var klart väntat. Sandviken lyckades hålla jämna steg i drygt 30 minuter innan Sirius till sist ryckte och vann. Ett Uppsalagäng som även i nästa steg lär stå sig bra.

Bloggens tips: Sirius vidare, Sandviken tvåa

Resultat: Sirius vidare, Sandviken tvåa

Grupp 4:

Bloggens tips: Storvreta vidare, Bele Barkarby tvåa

Resultat: Storvreta vidare, Rosersberg/Arlanda tvåa

Kommentar: Bele sumpade sina chanser redan i första omgången i princip när man förlorade mot Rosers. Istället blev det en gruppfinal mellan Storvreta och Rosersberg, en tight historia där 2-0 målet troligtvis kom i tom bur med tre sekunder kvar att spela.

Grupp 5:

Bloggens tips: Farsta vidare, AIK tvåa

Resultat: Farsta vidare, AIK tvåa

Kommentar: Farsta gjorde det man skulle – vinna sina matcher och det övertygande också. 22-2 i målskillnad där Forsman Eklund stod för 10 poäng. Där bakom blev det ett getingbo där man turades om att slå varandra, men där AIK tog andraplatsen på målskillnad.

Grupp 6:

Bloggens tips: Täby vidare, Värmdö tvåa

Resultat: Täby vidare, Värmdö tvåa

Kommentar: Ett väntat resultat, men förmodligen en av de svagare grupperna också. Täby började trevande där Nacka faktiskt hade chans på poäng, men Täby imponerade mer i sin andra match där man vann med 3-10. Jag tror dock man får det tuffare i steg två om man t.ex. jämför med sina Stockholmskonkurrenter, t.ex. Farsta.

Grupp 7:

Bloggens tips: Vallentuna vidare, Hässelby tvåa

Resultat: Vallentuna vidare, Hässelby tvåa

Kommentar: Den här gruppen föll ut som väntat och det blev en gruppfinal mellan Hässelby och Vallentuna där Vallentuna gjorde jobbet och vann med 4-0. Vallentuna hade det tuffare i sina två tidigare matcher där man slog både Järfälla och Väsby med uddamålet. Stor segerorganisatör under helgen har Viktor Lägdén varit, men även Kim Giulotte.

Grupp 8:

Bloggens tips: Väsby vidare, Tyresö tvåa

Resultat: Väsby vidare, Tyresö tvåa

Kommentar: En välplanerad lottning såg till att det vankades gruppfinal mellan Väsby och Tyresö under söndagen där båda hade inlett med två segrar. Båda lagen med samma målskillnad inför gjorde det dock än mer intressant. Adam Rehn klev fram och leverade två assist när matchen skulle avgöras i den andra perioden och Väsbys 3-0 seger gav avancemang.

Grupp 9:

Bloggens tips: Huddinge vidare, Nykvarn tvåa

Resultat: Huddinge vidare, Nykvarn tvåa

Kommentar: Känslan var att inget lag skulle kunna störa Huddinge fullt ut och så blev det. Sköndal var resultatmässigt närmast, men därefter gick det tämligen enkelt och Theodor Svensson och Eliaz Eriksson var poängstarka spelare som gick i täten. Att Nykvarn skulle falla igenom såpass ordentligt var relativt oväntat i slutändan då det var den matchen som gällde något.

Grupp 10:

Bloggens tips: Linköping vidare, Ledberg tvåa

Resultat: Ledberg vidare, Linköping tvåa

Kommentar: Ledberg gör det igen! Vinst i första mot Trosa gav alla chanser att avgöra det mot Linköping. En tight match slutade istället med en 1-2 förlust efter ett sent avgörande från Theo Asplund och gav istället Linköping guldläge. En ganska grinig match med flera protester slutade dock istället i Trosas favör där man slog Linköping med 5-6. Det i sin tur ledde till tre lag på tre poäng och målskillnad avgjorde. Ledbergs fjärde mål mot Trosa i första matchen med dryga minuter kvar fällde där avgörandet då man var ett mål bättre än Linköping på andraplatsen. Rysare!

Grupp 11: 

Bloggens tips: Lillån vidare, Västerås tvåa

Resultat: Torshälla vidare, Västerås tvåa

Kommentar: Här gick jag på en mina – Torshälla räknade jag bort och istället så gick man in i första matchen och slog Lillån. Lillån tvingades därmed att behöva vinna mot Västerås, vilket man gjorde,  där Västerås slog Torshälla. Det blev ett getingbo till sist där tre lag slutade på sex poäng, resultaten mot ÖSK räknades borta, där Torshälla skrällde och hade bäst målskillnad och gick vidare.

Grupp: 12

Bloggens tips: Karlstad vidare, Skoghall tvåa

Resultat: Karlstad vidare, Skoghall tvåa

Kommentar: Inte helt oväntat att Karlstad tog hem gruppen med tre raka utan att förta sig överdrivet. 0-3 i tuffaste matchen mot Skoghall följdes upp med 5-0 och 7-2 segrar där jag misstänker att man roterade lite i sista matchen. Karlstad kommer få bära ett favoritskap även i nästa runda vilket blir intressant att följa.

Grupp 13:

Bloggens tips: Alingsås vidare, Lockerud tvåa

Resultat: Lockerud vidare, Alingsås tvåa

Kommentar: Skrällen är ett faktum. Alingsås som var en potentiell guldfavorit i år och hade sin chans efter flera år som underdogs höll inte måttet. Nog för att Lockerud är förstärkta med John Ershede, Linus Helin och Wilhelm Strandell via sitt NIU. Det svagare 4-6 resultat för Alingsås mot Skövde gjorde att man var tvungen att vinna mot Lockerud, som i sitt fall kunde spela på krysset vilket man gjorde. Sju poäng, bättre målskillnad och avancemang till regionsspelet.

Grupp 14:

Bloggens tips: Lerum vidare, Partille tvåa

Resultat: Lerum vidare, Partille tvåa

Kommentar: Redan i första matchen stötte Lerum och Partille på varandra där skillnaden var Victor Johansson. 5+1 noterades han för och var alltså inblandad i samtliga mål. Partille reducerade till både 4-2 och 5-3, men kom aldrig närmare än så. Man gjorde sen jobbet och slog Kärra med 8-5 efter en ganska trevande inledning innan man fick det att lossna där Birk Eldh visade vägen och där Kärras lagkapten Oliver Kristiansson höll kvar dem i matchen med fyra mål. Lerum hade därmed allt i egna händer mot Kärra där man kostade på sig att vila Victor Johansson i period ett. Johansson byttes in i paus och var delaktig med sina 1+1 när Lerum gick upp till 1-4 och säkrade avancemanget.

Grupp 15:

Bloggens tips: Kungälv vidare, Lindås tvåa

Resultat: Kungälv vidare, Lindås tvåa

Kommentar: Inte helt oväntat så blev Utbynäs nyckelpjäsen i den här gruppen – Kungälv och Lindås delade på poängen och det blev istället målskillnadsaffär där Kungälv spelade gruppens sista match och visste exakt hur många mål som behövdes. 8-0 i paus och då räckte det med ett i andra. Inte helt oväntat så fanns Tim Vegelius i toppen av poängligan, men även Axel Arfvidsson som var snäppet värre.

Grupp 16:

Bloggens tips: Pixbo vidare, Landvetter tvåa

Resultat: Pixbo vidare, Landvetter tvåa

Kommentar: Gruppfinal direkt där dock Pixbo direkt visade att man var både ett och två snäpp för vassa. Importen Jakob Heins gjorde fyra poäng och Emil Carlsson gick förlorande mot sitt gamla lag med noll poäng och en 2+10 istället. Aj aj. Pixbo visade upp ett fint offensivt spel och framförallt en otrolig bredd med en poängskörd utspridd på massvis med spelare. Landvetter tog andraplatsen och blir än vassare nästa år om man behåller truppen.

Grupp 17:

Bloggens tips: Göteborg vidare, Mölndal tvåa

Resultat: Göteborg vidare, Mölndal tvåa

Kommentar: Miss på John Larsson, uppskriven, men redo som straffskytt. Turligt nog för honom så gjorde lagkamraterna jobbet och han kommer med all säkerhet finnas med vid regionsspelet. Ale avverkades enkelt, men tuffare blev det mot Mölndal. Miki During gjorde matchens enda mål tidigt och därefter spikade Martinus Martinsson igen och det hade faktiskt räckt med ett kryss, där det nu istället blev 1-0 seger. Göteborg kommer dock få kriga i nästa omgång, då det inte är omöjligt att stöta på lag som Pixbo och Jönköping t.ex.

Grupp 18:

Bloggens tips: Warberg vidare, Varla tvåa

Resultat: Varla vidare, Warberg tvåa

Kommentar: En svårtippad grupp som även blev ganska jämn. Varla vann första och hade därmed allt i egna händer mot Warberg. Gabriel Hultén gjorde 4-2 en bit in i andra, innan man punkterade med 5-2 målet i powerplay. Starkt av Varla även om jag fortsatt är frågande till Warbergs beslut att inte använda yngre spelare. Den obetydelselösa matchen som avslutade gruppen vanns av Warberg till sist.

Grupp 19:

Bloggens tips: Jönköping vidare, Hovslätt tvåa

Resultat: Jönköping vidare, Hovslätt tvåa

Kommentar: Jönköpingsfinalen blev ojämn. Jönköping vann med klara 0-5 och istället blev det Vetlanda som snodde en poäng efter ett 1-1 resultat mot Jönköping. Då Hovslätt vann sina två efterföljande så fanns det en chans att ta förstaplatsen, men då krävdes det att Jönköping förlorade mot Westervik – så blev inte fallet. Hela 14-0 och känslan var att Westervik fick sota för Jönköpings svagare insats mot Vetlanda. Nyförvärven Kaindl och Kronstrand högst delaktiga och Jönköping blir farliga även i nästa steg.

Grupp 20:

Bloggens tips: Fagerhult vidare, Bankeryd tvåa

Resultat: Bankeryd vidare, Bankeryd tvåa

Kommentar: Nja, inte helt snett ute, men Bankeryd var klart hetare än väntat till sist. Dock tighta matcher överlag och rätt marginaler gav totalt nio poäng. Fagerhult hade chansen i sista matchen mot just Bankeryd då man vid seger hade klivit förbi på sju poäng och länge såg det bra ut. Bankeryd kvitterade dock med 30 sekunder kvar och gjorde även 4-3 när Fagerhult tvingades satsa allt och ta målvakt det sista. Små marginaler, men det som är charmen med sporten också!

Grupp 21:

Bloggens tips: Växjö vidare, Hovshaga tvåa

Resultat: Växjö vidare, Nässjö tvåa

Kommentar: Trelagsgrupp där Växjö var den förväntade favoriten på förhand. Även om matchen mot lokalkonkurrenten Hovshaga var jämn första perioden så ökade man i period två och vann med 7-1 där Hovshaga drog på sig flera utvisningar för protest och dylikt. En 0-4 seger mot Nässjö säkrade avancemanget där tvillingarna Christiansen lyckades med det mesta under söndagen rent offensivt. En obetydelselös avslutande match mellan Hovshaga och Nässjö vanns av Nässjö som därmed tog en andraplats.

Grupp 22:

Bloggens tips: CL98 vidare, Kalmarsund tvåa

Resultat: CL98 vidare, Kalmarsund tvåa

Kommentar: Kalmarsund satte sig i skiten redan i första matchen när man kryssade mot Nybro och var därmed tvingad att slå CL i sista matchen. Ett CL som också hade haft vissa problem med Nybro där reduceringar dock kom sent. CL såg till att ha 4-1 i paus mot Kalmarsund, ett övertag som man aldrig släppte och därmed slutade på tre segrar till sist. Noterbart att Lukas Nordén ”bara” gjorde fyra poäng och att man därmed visade upp en bredd på matchvinnare.

Grupp 23:

Bloggens tips: Träslövsläge vidare, Munka tvåa

Resultat: Munka vidare, Träslövsläge tvåa

Kommentar: Två segrar vardera inför den avslutande matchen. Munka med något mindre marginaler då man t.ex. gjorde 4-3 målet mot FCH med endast 10 sekunder kvar att spela där Träslövsläge hade en tuff 2-3 seger mot Engelholm. Oavsett vad skulle matchen lagen emellan bli avgörande och där var det Munka med en stabil defensiv som vann med 1-3 till sist.

Grupp 24:

Bloggens tips: Höllviken vidare, Genarp tvåa

Resultat: Höllviken vidare, Genarp tvåa

Kommentar: Väntade placeringar, men där gruppen blev än mer intressant när lagen slog varandra och vi hittade tre lag på sex poäng. Lund fick ett drömläge när man slog Genarp i första, men där Höllviken sedan blev för svåra. Höllviken kunde sedan kosta på sig att förlora i sista matchen mot Genarp då man hade en ruggig målskillnad att gå på och inte behövde förta sig på något sätt. Fin leverans på 05:erna under helgen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar