Succéstarten hålls vid liv: ”Lagsammanhållningen kan visa resultat”

En helg med USM-kvalspel har lett till få matcher i HJ-JAS, men vi har desto fler matcher som spelats i DJ-JAS.

För Dalens del så väntade två matcher under helgen, både lördag och söndag. – Väldigt kul och spännande och samt lite cupkänsla att få sova på hotell med laget och bara ha det kul tillsammans, dock tufft med två matcher och det känns lite i benen i andra matchen, men vi peppar varandra för att orka fortsätta spela som vi gör, säger Emmy Westerlund till bloggen.

Inför helgens matcher hade Dalen vunnit sina två inledande, där segern i derbyt mot Umeå Västra imponerar lite extra. Vad tog man med sig från dessa två då? – Vi tar med oss att hårt jobb ger resultat och även hur viktigt det är att fortsätta peppa och heja på varandra när man blir lite trött i benen, vi tar även med oss en rolig helg med laget och en kul resa.

Lördagens match spelades mot Öjebyn där man i den tredje perioden ryckte och vann med 2-9. – Under matchen mot Öjebyn höll vi en hög press på deras backar samt mycket rörelse framför mål vilket gör att vi får många chanser att sticka in bollar framför buren eller upp i slottet. Det hårda jobbet hemåt lönar sig även då vi jobbar som ett lag för att täcka skott och hindra spelvändningar och anfall.

Söndagens match spelades mot ett Luleå som hade haft en tung lördag med en 18-0 förlust mot RIG. Dalen rivstartade och hade 0-5 redan efter första perioden. – I första perioden var vi väldigt igång och taggade vilket gör att vi får en bra start med många mål, vi lyckas även då få in bollar i slottet där vi kan trycka in dem både med skott eller returer.

Man fortsatte kontrollera spelet och kunde till sist vinna med 2-8 och hålla vinststreaken vid liv. – Vi tar med oss både det positiva och negativa för att kunna lyfta på träning om hur vi ska förbättras och utvecklas, även här känner vi att vi jobbar hårt både offensivt och defensivt trots lite tunga ben sedan lördagens match.

Efter er fina start, vad tror du om fortsättningen?

– Vad som helst kan hända då det är väldigt många skickliga lag men vi tror att vårat hårda jobb för varandra och lagsammanhållning kan visa resultat, annars tror vi att det blir väldigt tufft i toppen men hoppas på att kunna kämpa oss in.