JAS-bloggen
Intervjuer

Drömdebuten i Sveriges finrum: ”Något man bara kunde drömma om”

Pixbo kunde under söndagen inkassera säsongens andra raka seger under ledning av nye huvudtränaren Tim Wiklund. Efter en suddenseger i premiären mot Växjö så följde man upp med att besegra storsatsande nykomlingen Team Thorengruppen med 5-10.

För den uppmärksamme så kunde man notera ett nytt namn i Pixbos laguppställning. 18-årige Oscar Johansson, till vardags i allsvenska FBC Lerum, fick via en dubbellicens chansen att starta som vänsterback i tredjefemman bredvid Jesper Andreasson. För den insatte så är Johansson ingen doldis då han som underårig fick chansen att debutera i U19-landslaget när 01-kullen hade sitt år. – Det var kul att få chansen att spela med riktigt bra spelare. Samt att få spela sina första landskamper var riktigt stort och något jag hade sett framemot väldigt mycket, säger Johansson.

Redan inför förra säsongen fanns det intresse från SSL-klubbar när han vid ett par tillfällen var nere i Helsingborg och tränade med FCH. – Det var väldigt lärorikt. Väldigt intressant att få vara med och se hur ett SSL-lag tränar. Som sagt, lärorikt på många sätt.

Kontakten med giganten Pixbo kom under sommaren där första träningen gjordes i juni och där det  därefter har blivit ett par till. Ett ständigt i kombination med skolgång, NIU-träningar samt hemmatillvaron i Lerums A-lag samt JAS-lag. – Det har känts bra! Tycker att jag har tagit för mig mycket och hela tiden försökt göra det jag är bra på. Det är bra träningar och väldigt nyttigt för min utveckling.

Det var under torsdagsförmidddagen som frågan kom från hans A-lagstränare, Anton Olofsson, om  att få chansen att debutera i SSL. – Riktigt roligt. Blev lite förvånad när jag fick beskedet och kände nästan redan då att man blev lite nervös, samtidigt som jag tyckte det skulle bli sjukt kul!

Göteborgarna tog flyget upp och med spelare som Martin Ojanemi, Charlie Jonsson, Martin Östholm och Axel Larson indisponibla så fick Johansson chansen. Drömdebuten skulle bli ett faktum när drygt 13 minuter in i period ett, höll sig fram på borte sidan och Weissbach kunde hitta igenom med en passning som Johansson resolut tryckte in. – Kart man hade tänkt tanken och att det skulle vara något extra roligt, men inget man hade räknat med direkt. Det var en häftig känsla faktiskt, att få göra mål i debuten kunde man bara drömma om!

Pixbos tredjefemma noterades för fyra mål totalt och var högst bidragande till de tre poängen man vände hem med. Tre poäng och mål i debuten är väl den ultimata debuten för en ung back. – Det var sjukt kul att spela. Kändes som att det var en del hawaii-innebandy inledningsvis, men tyckte våran femma gjorde det riktigt bra faktiskt.

Och på hemmaplan finns nästa som knackar på dörren – lillebror Victor Johansson född 2004, tackade nej till en plats på Riksinnebandygymnasiet och fick istället en plats i Lerums A-lag. Fyra mål på tre matcher varav ett hattrick i premiären mot Nykvarn. Bröderna Johansson lever innebandy och sporrar varandra. – Haha lite kanske. Nej men det är klart att man pushar varandra och tävlas lite. Men det ser jag bara som något positivt, för det gör oss båda bättre!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar