JAS-bloggen
Intervjuer

Tre övertygande poäng mot fjolårets succélag: ”Vi kan fortsätta överraska”

Ett imponerande och överraskande resultat i F-gruppen noterar vi efter helgen och ger det ett extra nedslag.

Kajsa Blom valde inför förra säsongen att lämna Hovslätt för spel i Fagerhult Habo. Inför denna säsongen så spelar även på en dubbellicens med Jönköping IK för att även kunna spela JAS, där hon nu hunnit spendera ett par månader. – Det har varit bra. Jag har blivit bra mottagen och kommit in i laget väldigt snabbt vilket är skönt, säger Blom.

Det blev förlust mot Hovslätt i premiären innan man besegrade Fristad och tog tre poäng. – Matchen mot Fristad spelade jag inte då jag haft problem med ena foten, men vad jag hört så gjorde tjejerna det bra. Mötet med Hovslätt var en match med väldigt mycket derbykänslor. Överlag var det spelmässigt väldigt jämt så resultatet speglar inte riktigt matchbilden. I tredje perioden hade Hovslätt gjort sin läxa och hittade svagheten i vårt försvarspel, vilket gjorde att siffrorna drog iväg.

Säsongens tredje match väntade mot Fröjered som efter fjolårets fina säsong har tippats i toppen. – För mig var det en lite speciell match då jag spelat ihop med flera av dom i Västergötlands distriktslag. Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match då de är väldigt spelskickliga. Vårt mål är att slåss om platserna i toppen av gruppen och då är Fröjered ett viktigt lag att slå.

Det var en 1-0 ledning för hemmalaget efter första perioden och 3-1 efter period två. – Första perioden kände båda lagen lite på varandra och spelet var ganska avvaktande. Vi fick en straff som Mira satte snyggt. Detta gav oss självförtroende inför andra perioden då vi gjorde två snabba. Överlag var vi ganska stabila och fick bra rull på bollen.

I period tre så kunde gästande Fröjered reducera, men därefter gjorde man tre raka mål och vann till sist matchen med 6-2. – En stark laginsats. Vi hade många olika målskyttar i kombination med ett starkt spel av Tova i målet. Även bra boxplay av tjejerna när jag vilade i utvisningsbåset. Lite extra kul att Alina, som är här på utbyte från Ukraina, fick göra sitt första mål i Sverige och JIK.

Sex poäng på tre matcher. Vad tror du om fortsättningen och era chanser?

– Jag tror att vi kan fortsätta överraska om vi spelar som vi gjorde senast, därmed plocka poäng mot topplagen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar