JAS-bloggen
Inför match

Umeåderby av karaktär: ”En match med mycket känslor och hets”

Ett ungt Umeå City finns med i årets upplaga efter ett par års uppehåll där man senast hade en fin 99-00 kull med bland annat Hampus Öhgren, Hugo Lindberg och Philip Lindgren bland annat.

Stommen av laget denna gången är spelare födda 2004-2005, där dock ett par av de mer tongivande valde spel i Thorengruppen inför seriestart. – Ja som sagt var det en del spelare som förmodligen hade varit tongivande i city som valde att gå till Thorengruppen. Då detta är första året i JAS för mig och de flesta i vårt lag så är det lite svårt att svara på, men jag tror att vårat lags resultat hade sett lite annorlunda ut med dessa spelare kvar i City, säger Jöns Redin till bloggen.

Avbräcken har satt sina spår och City har förlorat sina två inledande matcher. – JAS premiären spelade vi mot Thorengruppen som är ett topptippat lag. En riktig kämparinsats där vi förlorar med 5-3 vilket var lovande för våran del, en match vi i city var nöjda med. Sedan andra matchen torska vi med 7-3 mot Ö-vik, ganska många steg sämre match av oss än mot Thorengruppen. Vi spelar jämnt fram till sista perioden där vi tappar skallen och de får rulla in flera mål sista fem.

I säsongens tredje match så väntar Gimonäs i ytterligare ett derby likt det brukar vara ganska många av i Umeåtrakterna. – Derby på fredag på GUIF ska bli riktigt kul. Vi i City känner att vi ska ta revansch på oss själva från tidigare matcher, jag tror absolut det kommer bli en match med mycket känslor och hets. I båda lagen finns det många som har koll på varandra och det är mycket prestige så jag tror absolut att derbykänslorna kommer finnas där.

Vad tror du om matchbilden?

– Sett till matchen så har jag inte jätte bra koll förutom att GUIF slog Ö-vik med uddamålet för någon dag sedan. Jag tror att GUIF som lag är mer samspelta än oss och kanske något skickligare som lag, dock är vi duktiga individuellt och kommer aldrig sluta kämpa så jag tror att det kommer vara en bra match med ett hyfsat jämnt resultat.

Vad kommer krävas för säsongens första trea?

– Jag skulle säga att det som krävs för tre poäng är samma insats som mot Thorengruppen. Vi spelar som ett lag hela matchen och ger oss aldrig och tar vara på vara chanser samt bjuder upp till fina anfall emellanåt, har vi den energin och viljan så tror jag att vi kommer ta flera tre poängare under denna säsong.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar