JAS-bloggen
Inför match

Toppkandidaten går för tredje raka: ”Handlar om vem som är bäst för dagen”

Snart dags för helg och en uppsjö av matcher. I C-gruppen så har Bele en viktig match för att fortsätta ha täten i toppen och där gästerna istället är i behov av tre poäng för att inte tappa chansen helt på topp fyra.

Bele har vunnit sina två inledande matcher med en målskillnad på starka 24-5. – Två helt olika matcher mot två helt olika lag. En match med stabilt spel med mycket boll och en match med mer fysiskt spel med närkamper och små detaljer som var viktiga, säger Jesper Hillborg till bloggen.

Senast vann man borta mot Vallentuna med 3-6 för en drygt vecka sedan, där man lagt fokus på vad efter? – Inte så mycket än så länge. Vi behöver bara se till att inte släppa så mycket kontringar och vara mer stabila i vårt spel och känna mer trygghet i de tajta matcherna.

Laget som gästar är Västerås/Surahammar som med sina tre poäng, hade behövt minst ett för att inte hamna efter. – Har inte så bra koll på dem. Det kommer troligtvis vara en tuff match där två av topplagen ställs mot varandra och båda vill ta med sig tre viktiga poäng.

Känslan är ju att ni ska vara klara favoriter. Vad tror ni har som ger er tre poäng?

– I denna serie är det mycket om inställning och vem som är bäst just den dagen och inte under en hel säsong. Bara vi gör vårt jobb och visar att vi ska ha tre poäng så kommer det lösa sig. Vi har många spelare som vet vad som behövs för att ta tre poäng och tre bra kedjor som ger oss förutsättningar till att vara ett topp lag i den här gruppen.

Just nu är det Bele som skuggas av Skälby, Stenhahgen/Hagunda och Väsby i toppen, ett inte helt oväntat scenario även i slutskedet av gruppspelet. – Det är svårt att säga hur gruppen kommer se ut i slutet av säsongen men där absolut Skälby, Stenhagen och Väsby har vad som krävs för att göra en bra säsong. Men allt kan hända när det börjar dra sig mot slutet av säsongen där det blir viktigare med att ta poängen.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar