JAS-bloggen
Inför match

Stark premiär lovar mer: ”Släppte aldrig in dem i matchen”

Ett glest spelschema under veckans mitt, men under onsdagen finner vi en match som på förhand känns lite intressant.

Det är Skoghall som har hemmaplan, ett Skoghall som i sin premiär vann med hela 13-0. – I premiären mötte vi ett ungt Billingsfors som är nya i JAS, där vi vann med 13-0 och från den matchen tar vi med oss att vi hade bra energi matchen igenom och släppte aldrig in Billingsfors i matchen och släppte inga målchanser till dem. Samtidigt gör vi 13 framåt och gör man 13 mål i en match och förlorar så är det ju något som är fel så vi får fortsätta vara effektiva i målchanserna och vara täta hemåt, säger Jakob Mill till bloggen.

På andra sidan står Hagfors/Edebäck som kommer från en förlust i premiären, samt en förlust mot Karlstad och har revansch att utkräva av andra orsaker. – Inför onsdagens andra match mot ett revansch suget Hagfors sen vi slog dem senast i DM, men om vi tar med oss det positiva och spelar som vi gjort i de senaste matcherna så tror jag vi vinner.

Logiken känns enkel – Skoghall vann stort i sin match och Hagfors/Edebäck har två förluster. Hemmalaget borde vara favoriter. – Det vet jag inte faktiskt, Hagfors har ju förlorat deras två tidigare matcher men känner jag Hagfors rätt så är dem revanschsugna och kommer ge allt för att vinna, vilket såklart även vi kommer att göra men det brukar blir jämna matcher mot Hagfors och det tror jag även denna blir.

Vad ser du för nycklar i spelet som ni har till er fördel?

– En nyckel i spelet skulle jag säga är att vi har en såpass bred trupp, mot Billingsfors tror jag det var 18 olika spelare på planen bortsett från målvakterna som båda höll nollan så det skulle jag säga är en nyckel samt att vi har bra energi på matcherna med ett högt speltempo.

Gruppen har ju hunnit börja ta form lite, hur tror den kommer se ut till sist och vad tror du om era chanser? – Har inte någon vidare koll på resten av gruppen på lagen utanför Karlstad så det är svårt att säga men jag tror att vi ska ha en chans att komma i toppen absolut, men man vet aldrig vad Örebrolagen ställer upp med.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar