Fin inledning ger hopp om mer: ”Väldigt svårt att vinna mot oss”

Gävle GIK har inte existerat i förhandssnacket, men har under sin inledning gjort ett klart positivt intryck.

Man kunde i sin premiärmatch för drygt en vecka sedan, slå Sandviken med 7-6 vilket gav energi inför helgens match. – Vi kommer från en stark insats och tar med oss att ingen match i den här gruppen kommer vara lätt, men gör vi det vi ska göra så är det väldigt svårt att vinna mot oss, säger Adrian Olsson.

I andra matchen så var det Sirius på bortaplan som gällde, en klart tuffare match på pappret. – Vi har ju mött Sirius mycket de senaste 3-4 åren och har bra koll på dom. Men vi visste att det inte skulle bli en match som vi leker hem så vi var inställda på en tuff match!

Och Gävles fina inledning skulle fortsätta när man kunde sno åt sig en 1-2 ledning efter period ett, vilket Olsson tycker är rättvist. – Ja det tycker jag dom har många ofarliga avslut vilket gör det lätt för oss.

En viss scenförändring i period två när istället Sirius gjorde tre raka mål och därmed gick upp till en 4-2 ledning. – Dom tar vara på våra misstag i andra perioden som vi inte gjorde i första perioden. Annars tycker jag den ser rätt lik ut vi skapar mycket men lyckas inte få in bollen.

Gävle kunde till sist visa att man denna säsongen blir svårslagna och vill vara med i de tuffare matcherna. Både reducering och kvittering kom där man räddade ett poäng. – Det är inställning , vi skulle vända och ta minst en poäng och det gjorde vi.

Någon du tycker bör hyllas?

– Adam Stensson i kassen tycker jag gör en riktigt bra match. Tycker även Sixten Lind gör en bra match och gör ett viktigt mål i tredje perioden som var viktigt för våran energi och att vi skulle orka!