JAS-bloggen
Intervjuer

Storebror vann syskonfighten: ”Vi är vinnarskallar, blir lite smågruff hemma”

Ett möte i D-gruppen är lite extra speciellt då det utöver tre poäng, även kämpas om titeln ”bäst i familjen” när Västerhaninge/Tungelsta och Tyresö ställs mot varandra med bröderna Wiss.

Kombinationslaget som i sin första match förlorade med 9-5 mot ett starkt Värmdö. – Vad jag har hört så kämpade vi på rätt bra mot Värmd som är ett starkt och talangfullt lag, säger lillebror Melker Wiss till bloggen.

Man hade därefter haft fullt fokus på att ladda upp inför fredagens match mot Tyresö. – Mot TT fokuserade vi på hur vi skulle stänga ner dom i matchen med ett tajt försvar.

TT är ett av topplagen i gruppen i år och för kombinationslaget Tungelsta/Västerhaninge handlar det mer om att försöka plocka ett antal poäng för att inte hamna i botten. Att man skulle vara så stora underdogs håller dock inte Melker med om. – Nej det tycker jag inte att vi var. Vi kämpade på bra och försökte stänga ner deras toppspelare.

Bröderna Wiss, där alltså storebror Philip är född 2002 och gör sitt sista JAS år i Tyresö, hade haft en hel vecka på sig att hetsa igång varandra inför fighten. – Haha! Vi hade en liten pricktävling hemma i veckan på en vattenflaska där jag vann med 3-1. Vi är båda vinnarskallar så det blir lite små gruff här hemma, speciellt när vi ställs mot varandra i en match.

Kombinationslaget stod som hemmalag och kunde ta en 2-1 ledning under första perioden, som man även höll under den andra. – Vi spelade ett tight försvar och vi gick på kontringar. Albin Hillbom storspelade i vårt mål, utan honom hade nog resultatet kunnat se annorlunda ut.

Dock orkade man inte matchen igenom utan i den tredje så kunde Tyresö vända på matchen och vinna med 2-4 till sist. – Vi tappar markeringarna och TT spelar mycket på sin A-lagslina, dom hittar diagonalpassningarna och skjuter i mål. Sen använde dom inte mig & magget (Kevin murk) i matchen 😉 .

Hur länge dröjer det innan ni är sams igen?

– Philip suger på den här vinsten lite extra & ger lite små pikar. Men tills nästa gång vi möts hoppas jag att man får lira och då hoppas vi på en vinst!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar