Riktar känga mot förhandstipset efter tung skalp: ”Gav oss tändvätska inför”

Ett par matcher spelas mitt under veckan och lite aktivitet finner vi i B-gruppen där en match spelades under onsdagskvällen.

Sandviken skulle göra sin andra match efter att man i premiären förlorade borta mot Gävle med uddamålet i helgen. – Mot Gävle har vi mycket boll men är inte effektiva och gör för mycket misstag som gör att vi förlorar den matchen. Pratade om att vi skulle minimera våra misstag men fortsätta spelet med boll och vara effektiva vid målchanserna, säger Linus Täck till bloggen.

Nu ställdes man mot Falun bara ett par dagar efter, en chans till revansch mot ett tufft motstånd. – Tankarna inför är att vi har allt att vinna i denna match då Falun är tippade att vinna gruppen. Vi vet att vi måste komma upp på en hög nivå för att vinna matchen. Gameplan är att gå ut hårt från start och rulla på två kedjor för att komma in i matchen med högt tempo. Vi ville inte låta dem hålla i boll och styra matchen utan försöka vinna bollen högt upp.

Första 20 blev underhållande, målen trillade in, men det var gästande Falun som hade en 2-3 ledning, ett Falun som oväntat hade kryssat i sin premiär mot Borlänge. – Vi får en bra start med två snabba mål. Efter dem slappnar vi av lite och då gör dem ett par snabba mål. Vi blir lite långa i laget och ger dem stora ytor som de är bra på att utnyttja. Tar tag i det igen efter tredje målet och håller ställningen perioden ut.

Period två blev något hetare och ett gäng utvisningar föll, bland annat en dubbelutvisning. Det var dock hemmalaget Sandviken som gynnades mest och kunde kvittera till 4-4 inför sista perioden. – Vi börjar perioden bra med mål i PP men sedan drar vi på oss några utvisningar men vi klarar av dem utan några större problem och får bra känsla i gruppen av det. När vi får in ledningsmålet börjar vi spela stort för att minimera misstagen och inte ge dem några enkla mål. Spelar ett tajtare försvar för att få bort deras diagonalare som de ofta sökte.

Väl i tredje så fortsatte man den positiva trenden och kunde göra två mål. Falun kom aldrig närmre en en sen reducering och Sandviken tog tre tunga poäng i sin hemmapremiär. – Vi pratade i paus att gå ut och göra allt för att vinna. Får in ett tidigt ledningsmål i tredje vilket stärker oss och hela laget krigar i varje situation för att inte släppa in något enkelt mål och bjuda in dem i matchen. Får spela mycket försvar i slutet av tredje men får in ett otroligt viktigt 6-4 mål som ger oss mycket energi. Efter målet gör vi allt för att ta poäng och trots att vi släpper in ett mål i 5 mot 6 viker vi inte ner oss och krigar till oss tre poäng.

Tror du lagen underskattar er i år?

– Att lagen underskattar oss tror jag och att vi blev tippade näst sist i gruppen av Innebandymagasinet gav oss tändvätska inför matchen och hela säsongen då vi känner oss bättre än så. Vi har högre mål än att komma näst sist och känns som en missbedömning att vi ska hamna så långt ner. Efter denna matchen känner vi att vi kan vinna mot alla lag om vi kommer upp i vår högsta nivå och vi ska vara med och slåss om platserna till slutspel.