JAS-bloggen
Okategoriserade

Ny rightare får chansen i EFT: ”Inte bara det man tänker att en vänsterforward ska bidra med”

Under tisdagen kom nästa U19-trupp på herrsidan inför EFT som spelas här i mitten av oktober, en trupp som bloggen släppte ett par timmar innan truppsläpp.

En av spelarna som kom med var RIG:s Alfred Sandström som inte återfanns i den senaste truppen och sedan dess har jobbat hårt. – Självklart har jag haft som ett tydligt mål att ta en av platserna i u-19 truppen och när man misslyckas med något mål medföljer alltid en besvikelse, även om man gjort det man kunnat. Men istället för att fokusera för mycket på det så har mitt fokus legat på framtiden, att försöka jobba på både på planen och i gymmet osv för att kunna få en plats, säger Sandström till bloggen.

Sandström född 2002 har påbörjat sitt tredje och sista år på RIG där man under försäsongen har hunnit med en tripp till Gotland och spelat cuper på hemmaplan. RIG som annars alltid åker till Tjeckien fick tänka om denna sommar. – Under försäsongen har vi först vart på träningsläger på Visby där vi även spelade tre matcher som gick lite knackigt för mig, spelet i stort kändes ganska okej men det lossnade inte med poängen. Däremot spelade vi även två försäsongscuper där det fick lossna lite mer för mig vilket kändes väldigt skönt nu inför säsongen.

Hur mottogs beskedet?

– Självklart var det extremt kul att få beskedet. Som sagt är det ju ett tydligt mål som jag satt upp inför denna säsong, men det är ju även en barndomsdröm att få representera sitt land i den sporten man älskar mest!

Då Finland annonserat att de inte kommer närvara vid EFT:n så kommer istället Sverige spela dubbelmatcher mot Schweiz och Tjeckien med 3×15 som speltid. Det i sin tur leder till att Sverige har en trupp på 25 spelare, som troligtvis hade varit lite mindre annars. – Känns lite konstigt med upplägget som är men under de omständigheter som finns så tror jag att det är ett bra beslut men såklart kommer det kännas ovant med perioder som bara är 15 minuter. Gillar dock upplägget att vi får möta båda lagen två gånger var.

Sandström som är en rightad vänsterforward slåss på sin kant med Melker Hemmingberg, Hjalmar Hjorth, Rasmus Mäkinen och kollegan från RIG, Gabriel Erol. – Självklart finns det många väldigt duktiga rightare vilket gör det svårt att ta en av platserna och det är ju många rightare uttagna till EFT vilket bekräftar det.

Vad känner du själv att du vill bidra med?

– Vill framförallt bidra med ett ganska fysiskt spel, inte bara det man tänker att en typisk vänsterforward ska bidra med. Försöka vinna mycket boll högt upp i banan och även bidra med mycket fart i anfallen. Såklart vill jag även bidra med en del poäng också.

Sett till truppen, är det någon du som du inte sett riktigt förut som du är nyfiken på att spela ihop med? – Då truppen som sagt håller så hög klass skulle jag kunna spela med vem som helt som jag inte spelat med innan. Däremot skulle jag gärna spela med Hannes Nyström igen. Vi spelade länge tillsammans i Bankeryd som är bådas moderklubb så det är väldigt häftigt att båda två nu är uttagna till U-19 och EFT.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar