JAS-bloggen
Intervjuer

Föryngring och tre tunga poäng i starten: ”Fyra helt nya ögon på oss”

Mycket fokus på damernas C-grupp i inledningen, men det är den som känns extremt intressant på förhand och framförallt de första omgångarna.

Ett av lagen som återfinns i gruppen är Sirius som i sin premiär ställdes mot Hagunda. – Vi var alla väldigt taggade på att äntligen få spela match igen! Det har varit en lång försäsong och en hel del tränings matcher, men wow vilken känsla att äntligen få vara igång igen! Det märktes redan på träningen i onsdags att vi alla var väldigt sugna på att få spela och det tror jag Hagunda också var, säger Ida Fagerström till bloggen.

Sirius har i år ett väldigt ungt JAS-lag med mycket spelare födda 2004 och 2005 där Fagerström tillhör en av de äldre och mer rutinerade. – Sirius har provat ett nytt koncept i år med ett helt eget jas lag. Det är nya tränare vilket innebär att det är fyra helt nya ögon på oss. Alla är nya och jag tror att det kommer ge oss en enorm utveckling och en riktigt rolig säsong.

Den första perioden blev jämn även om hemmalaget kanske började snäppet vassare. Ställningen var dock 1-1. – Vi ägde mycket boll i första perioden och skapar mycket lägen men tyvärr så sätter vi inte bollarna.

Period två hade samma siffror och ett 2-2 resultat inför sista. En match som var lika jämn som siffrorna skvallrade om. – Det var en väldigt jämn match. Vi hade som sagt första perioden, men Hagunda jobbade sig in bra i matchen. Och andra perioden var riktigt jämn. Som det ska va på ett derby!

Under avslutande 20 så kunde Sirius göra periodens enda mål, döda ett boxplay och säkra tre tunga poäng. – Vi jobbade väldigt hårt i boxplay och Hagunda lyckades inte riktigt skapa något. Vi fortsätter ligga på de och gör 3-2 målet efter en snabb spelvändning. Vi kämpar ända tills slutsignalen vilket gör att Hagunda inte riktigt fick till något mer.

I nästa match väntar Vaksala, vad tror du om den matchen?

– Det kommer bli en rolig match med mycket fart. Vaksala är en väldigt snabbt lag som gärna kontrar. Jag tror återigen på en jämn match som vi går ut som vinnare ifrån.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar