JAS-bloggen
Tippningar

Profilerna tippar SM-guldvinnare: ”Hoppas att deras dominans bryts”

Flertalet profiler har fått chansen att tippa slutsegrare i JAS kommande säsong. Det ska tilläggas att samtliga tippade innan årets säsong startade, det är alltså ingen som fått några matcher till godo innan de valde lag.

HJ: 

Niklas Hedstål, tidigare tränare i Salem, Pixbo, Telge och AIK, men numera i Schweiziska Zug. – Lerum. Bästa truppen, många spelare med i u-19, spelare som varit med och vunnit P-16 tidigare.

Emil Lundmark, SSL-spelare i IBF Falun samt landslagsdebutant i Guldsteget. – IBF Falun vinner. Känns som dem har bra spetskvaliteter i laget samtidigt som en bra bredd. Även en väldigt bra ledarskap finns i laget.

Martin Stolt, tidigare U19-landslaget och numera målvakt i Växjö Vipers. – Det superfuskiga gymnasielaget RIG kommer att vinna. Ytterligare ett SM-guld för klubblag till troféskåpet.

Ted Wikström, tippningsexpert, speaker och Innebandyfantast. – Jag tycker det är jämnare än någonsin på herrsidan. Det är lättare att tippa lag till Innebandyfesten än slutsegrare, men jag tror på en final i IFU Arena mellan Lerum – Falun där de förstnämnda tar hem segern. Kommer säkerligen revidera min tippning under säsongen haha..

Wille Knuthas, SSL-spelare i Mullsjö och meriter från U19-landslaget. Vunnit P16-SM med Hovslätt. – Jag tror Lerum vinner JAS. Dem har bra fart på bollen och är väldigt samspelta. Redan förra säsongen kunde de vara med och utmana på festen om det hade blivit något. Så jag tror det blir guld för dem denna säsong!

Francisco Haraldsson, tränare i Jönköpings division 2-lag. Flertalet JAS-medaljer med Jönköpings IK. – Tråkigt svar, men Lerum känns väl starkast.

Anton Åkerlund, SSL-spelare i IBK Dalen, meriter från U19 och Guldsteget. – Jo men jag har väl landat i att jag har dålig koll, men drar till med att IBF Falun vinner över JIK i finalen. Anledningen till att jag tror dom är att Falun vet jag har några fina spelare och JIK är alltid bra i JAS. Hoppas också att RIG/JIKs dominans bryts och att något annat lag vinner för en gångs skull.

Henrik Jitelius, tränare i FBI Tullinge dam, SM-guld med Stockholm F03 och grundare av Innebandysthlm. – I år är det nog Lerums tur att lyfta pokalen, har ett starkt lag på samtliga positioner, en stark ledarorganisation. Laget har fått spela ihop sig under flera år och flera av spelarna är redan involverade i Lerums Al-lag. Ett annat tecken är att Lerum hade hela fyra spelare i senaste U19 samlingen. Det vittnar om kvalitén som finns. Johansson x3 är hänsynslösa.

Otto Weidman, nyutsedd kapten i Jönköpings IK, vunnit JAS-guld, meriter från U19-landslaget. – Jag tycker att RIG Umeå borde ha ett stort favoritskap inför varje år. Dels för att några av de bästa spelarna i varje årskull går där men framför allt för att de varje dag umgås tillsammans och svetsas samman. De har även tillgång till väldigt kompetenta tränare. Alfred Sandström har tränat med oss i JIK en del under våren och sommaren och tycker han gjort bra ifrån sig hos oss. Men en kille som Gabriel Erol är väldigt svårstoppad när han är på rätt humör och skulle inte vara otippat om han har en avgörande roll i ett slutspel. RIG ska vinna i år, kanske varje år..

DJ:

Mikael Jeppsson, tränare i Malmö FBC Dam – Jag har tyvärr dålig koll men att RIG är med i guldracet är väl ingen vågad gissning antar jag. Motivering: det är RIG.

Mathilda Ekenlinde, U19-spelare samt SSL-spelare i Nacka Wallenstam. – Jag tror de kommer vara väldigt jämt mellan lagen i år då det är generationsväxling där nya spelare ska ta plats. Ackers kan vara farliga i år igen, men tror att RIG drar längsta stråt och står som slutsegrare. Dem har en bred trupp med många duktiga spelare.

Max Gustafsson, tränare i Hovslätt dam, SM-guld med Hovslätt i P16-SM. – Jag skulle tro att Pixbo kan ta hem det, med ett aggressivt styrspel och tydlig offensiv. Tilläggas bör, att de sitter på Sveriges snyggaste JAS-tränare i Emil Larsson. Utmanare blir nog RIG, firma Löfborg/Lindén blir giftig med deras samspel i höga slottet.

Henrik Jitelius, tränare i FBI Tullinge dam, SM-guld med Stockholm F03 och grundare av Innebandysthlm. – Om inte RIG Umeå vinner i år är det ett fiasko. Det finns inget DJ- lag i sverige som för närvarande sitter på både den spets och bredden de har samtidigt. Ackers kan säkert utmana, men återigen så är är RIG bättre och tyngre över alla positioner.

Fredrik Olsson, tränare i Nacka Wallenstam SSL –  Nu var det ett tag sedan jag själv coachade i JAS så jag har inte riktigt samma koll som tidigare men jag får väl göra ett försök. Av naturliga skäl har jag lite bättre koll på Sthlm med närområde då det är där jag vistas och verkar. Om vi tittar på norrort så tror jag Bele kan få till en bra trupp i år. Storklubb på tjejsidan som åter igen har lite bra kullar på gång.  Täby är alltid där och slåss i toppen och kommer nog vara det även i år.  Sen har vi fenomenet Ackers som brukar lyckas få ihop det riktigt bra.

I Uppland så får Hagunda min röst och jag tror Sthlmslagen får kämpa rejält där.Jag sticker ut hakan och tror Bele tar sig till festen. Söderort känns något svagare men Huddinges sammanslagning och Nykvarn/Telges samarbete kan ge riktigt starka lag. Tullinge borde kunna göra det bra också.  Värmdö har en bra kull men jag tror truppen är för tunn jämfört med de övriga. Huddinge får bli min kandidat till festen.

Övriga landet då?

Ja där blir det svårare att tippa då jag helt enkelt har för lite info om alla lagen. Att RIG ska ta hem det är väl en självklarhet men sen då….. Falun tror jag på och Pixbo borde göra det bra. Lund var ju bra men har tappat en del tongivande spelare. Jag tror faktiskt att RIG:arna får möta Landvetter i finalen där det oväntade händer….. Landvetter vinner i sudden.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar