JAS-bloggen
Inför match

Varnar för nyförvärvet: ”Hårt jobbande center med ett vasst skott”

Efter att C-gruppen startades under fredagskvällen så fortsätter den med nästa intressanta match under söndagen.

Bele Barkarby som agerar hemmalag och äntligen får kliva in i seriespel igen efter ett långt uppehåll. – Först och främst ska det bli otroligt roligt med seriepremiär. Vi har haft en lång och bra försäsong med mycket fys och jättebra känsla i gruppen, vi är ett härligt gäng. Sedan har vi även jobbat en hel del på vårt spelsystem och olika detaljer i spelet nu inför säsongen, säger Alva Idestål till bloggen.

C-gruppen betraktas som ”dödens grupp” och har utnämnts som det av bloggen själv med de lagen som återfinns. – Vi är väl medvetna om att det är en otroligt bra grupp med tufft motstånd. Det är skickliga lag och det kommer vara en säsong med täta matcher. Vi ser framemot säsongen och vi är väl förberedda.

Gruppen är lite annorlunda sett till den som Bele spelade i förra året. Då mötte man lag från Västmanland också bland annat, där denna innehar fler Stockholmslag. – Det är alltid kul att möta andra Stockholmslag. Det blir en otrolig derbykänsla och spännande matcher. Kul med nytt motstånd också. Så jag kan inte säga annat än att jag verkligen ser fram emot att möta Stockholmslagen.

I premiären så väntar Täby som tillsammans med Bele, ses som ett av de fyra-fem lagen som ska göra upp om playoffplatserna. – Jag tror att det kommer bli en riktigt tuff match med högt tempo. Det kommer visas vilja från båda lagen där ingen kommer vika sig. En fysik match helt enkelt där vi även kommer få se en hel del finess i spelet.

Om vi ser till er själva, vad tror du att ni komma behöva få träff på för att ha chans till tre poäng?

– Vet sedan tidigare att Täby är ett målfarligt lag med bra defensiv. Vi måste sätta vårt försvarsspel och uppspelen vi jobbat på inför säsongen. Sedan är det som på alla andra matcher viktigt att vi sätter våra chanser och vågar utmana för att ha chans till tre poäng.  Vi måste vara taggade och på tå direkt från start.

Ni har ju ett par nyförvärv, vem bör man kika lite extra på om tillfället ges?

– Ja vi har ett par nyförvärv som stärker truppen och vi har flera duktiga spelare. Ett nyförvärv jag tycker man ska hålla lite extra koll på är Clara Fuentes Eliasson. Hon är en hårt jobbande center med ett otroligt vasst skott.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar