JAS-bloggen
Inför match

Frågetecken efter tappen: ”Jag tror inte vi är mycket svagare i år”

J-gruppen inleddes med ett derby och under söndagen så följer det fler intressanta matcher med en viss derbykaraktär.

Malmö/Lomma var förra året en toppkandidat där man hade en andraplats inför de sista matcherna där det faktiskt fanns en potentiell chans att man skulle missa playoff, men där Bjärred då hade behövt ta in en drös med mål. Att man skulle vara så starka var dock ingen överraskning enligt de själva. – Jag tycker helt klart att vi redan på förhand hade kvalitén att kunna knipa en slutspelsplats förra året, säger Johannes Almholt till bloggen.

I förhandssnacket så är det många som pekar på att man tappar många duktiga 01:er som gör att man på pappret är svagare. – Ja jo, vi tappar ju våra duktiga 01or som vägde tungt förra säsongen som producerade många poäng framåt men jag tror inte heller att vi är mycket svagare i år. Vi har fått in ett flertal duktiga spelare och känner oss redo för säsongen!

På söndag har man Höllviken på hemmaplan i premiären, ett Höllviken som förra året var det lag som placerade sig högst upp. Hur förbereder man sig då för en tuff premiär? – Vi har förberett oss så bra som möjligt för att ta oss an Höllviken på söndag. Vi har försökt finslipa på det sista inför säsongen och har även satt alla femmor.

Just Höllviken ses som ett topplag igen, men gruppen i övrigt ser ut att kunna bli ett getingbo på många håll och kanter. – Jag tror att serien kommer vara en av de tuffaste då vi inte bara möter lag från Skåne i år. Men jag tror även att vi är ett lag som har chans att hamna på topp tre platserna.

Om vi ser på söndagens match, vad krävs av er för tre poäng?

– Nyckeln till att vi ska kunna vinna på söndag är att vi jobbar som en enhet och straffar Höllviken på de misstag som vi känner till. Vi har även mött de i ett antal träningsmatcher under försäsongen och vi känner till de lika bra som de känner till oss så det lär bli en väldigt taktiskt match från båda lagen.

Är det någon yngre förmåga som tagit klivet under försäsongen och lär bli sevärd?

– Vi har fått en en duktig 04a från Palmstaden vid namn Ville Ålderstam. Jag tror helt klart att han kommer kunna bli sevärd denna säsongen. Han kanske inte är en poängspelare men han är extremt duktig defensivt och vågar ta ansvar trots detta är hans första JAS säsong.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar