JAS-bloggen
Intervjuer

Tog skalp trots avbräck: ”Skönt för oss att kunna vinna utan den trion”

I helgen så spelades Fatpipe Invitation i Linköping, som på senare år kanske lockat fler lag i de yngre åldrarna, men som även har en JAS-klass.

Ett av de sex lagen i JAS-klassen var Stockholmslaget Bele Barkarby. – Vi laddade inför cupen genom att på träningar spelade ihop våra kedjor och slipa på våra taktiker, säger Beles Leo Boström till bloggen.

Man hade i sin trelagsgrupp Stränges och Göteborg som motståndare, där man i första matchen slog Strängnäs med 7-3. – Vi åkte ner till Linköping i lång bilresa med köer påväg ner, men när vi steg på planen så gjorde vi en väldigt bra match där alla slet och trummade på och det lönade sig i en 3-7 vinst.

Göteborg blev ytterligare en relativt bekväm resa där man då vann med 8-3 istället. – Matchen mot Göteborg var vår sämsta match i cupen som vi ändå vann med 8-3. Och varför vi vinner gruppen är ju eftersom att vi gjorde mål på våra chansen och att våran keeper Filip Lövenklint presentera enormt bra under hela cupen.

I och med gruppvinsten så gick man direkt till semin där Lund väntade. Skånelaget som hade fått spela en kvartsfinal mot Göteborg innan för att kvalificera sig. Bele visade dock fortsatt klass och vann med 7-1. – I semin så mötte vi Lund, som vi fick höra var mycket yngre än oss men ändå gjorde en bra match emot oss. Mot Lund så var vi ändå rätt överlägsna, vi sätter våra chansen medans vi stänger ner Lund och våran keeper håller målet nästan rent.

I finalen så var det hemmalaget Linköping Ungdom på andra sidan. – Vi hade ju sett Linköping innan och dem verkade bra. Innan matchen så kunde inte en av våra forwards lira så vi fick spela med en back som forward vilket gjorde att vi behövde göra om lite kedjor.

Finalen blev relativt tight, ställning 3-3 innan Bele till sist kunde rycka och vinna med 6-3. – Målet vi gör efter 2 minuter gav oss den energin som gjorde att vi alla slet för varandra och ville verkligen ta hem den här cupen. De två första perioderna var det väldigt jämt men när vi gör 4-3 målet så var inte helt nöjda med och därefter gör vi 5-3 och tillslut 6-3 i öppen kasse. Även stort för oss 02-03or att vinna utan Hjalle-Oscar trion.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar