JAS-bloggen
Intervjuer

U19-kollen: ”Hoppas självklart på EFT och få göra sin första landskamp”

Under helgen som var så befann sig de båda U19-landslagen på plats i Uppsala för att under fyra dagar träna och spela tillsammans.

En av dem var Oliver Samuelsson, född 2002, från FBC Kalmarsund som tänkte såhär inför lägret. – Jag antog att det skulle vara rätt liknande läger som på Bosön i vintras. Med mycket träningar, matcher, genomgångar och sånt. Sen också att det kommer vara tufft med högbelastning och trötta huvuden och ben sista dagen. Självklart också att det kommer bli fartfylld och rolig innebandy, säger Samuelsson.

Under torsdagen och fredagen var det fullt fokus på att träna och komma ihop med gruppen. – Träningarna har ett väldigt bra upplägg både från uppvärmning och rörlighet till själva innebandy delen och sedan nerjoggning på slutet med lite strecthning. Vi fokuserade mycket på lågt försvar och kontringar. Träningarna är roliga också då de hela tiden är tävling mellan blått och gult vilket gör att det blir bättre fart och man går in i duellerna.

Samuelsson som är en rightad forward parades ihop med Theo Eriksson från Fagerhult på centern och Anton Dahlström från Örebro på högersidan. Bakom sig hade de två backar födda 2003, nämligen Sebastian Theorin från RIG och Lukas Bemström från Falun, båda bördiga från Nykvarn. – Alla fyra spelare är väldigt duktiga, men vi kanske inte fick till det exakt som vi ville ha det. Inte så jättekonstigt kanske då vi inte spelat tillsammans innan. Men det kändes bättre för varje dag och nu på internmatchen så skapade vi mycket målchanser men det gäller bara att man sätter dit den. Sen blev försvarsspelet bättre också.

Under lördagen så mötte man allsvenska Hagunda där två femmor spelade halva matchen för att sedan mitt i skifta till de andra två. Samuelsson femma fick förtroende under andra halvan av matchen där Hagunda till sist vände och vann. – Som lag tycker jag att första halvan av matchen är bättre då vi får mer tryck på dem och skapar chanser och hänger dit den. Andra halvan av matchen så tappar vi boll i lite fel lägen och dem får för mycket kontringar mot oss som dem straffar oss på. Hagunda är ett bra lag, så får dem lägena så sätter de dit dem.

Lägret avslutades med en internmatch under söndagen där lag blå (Samuelssons femma samt en annan) ställdes mot lag gul (som inledde matchen mot Hagunda). Hur gick det då för Samuelsson? – Mot Hagunda så gick det sådär, vi hade inte så mycket boll så då är de svårt att visa mina kvaliteter i anfallszon. Det är där jag är som bäst tycker jag. I internmatchen gick det bättre då vi hade mer boll, och bättre fart på bollen, då fick jag visa upp lite av det jag kan. Skulle dock har hängt dit nån boll, men överlag kändes det bättre i både anfallzon och defensiv zon.

Vänsterforwardsplatsen är det tuff konkurrens på där även Hjalmar Hjorth från Bele Barkarby, Gabriel Erol från RIG och Melker Hemmingberg från Falun återfanns under lägret. Lägg då till att leftade forward absolut kan konkurrera och en spelare som t.ex. Alfred Sandström från RIG är en av de som jagar en plats utifrån. – Finns väldigt många bra vänsterforwards som man slåss mot. Så de är bara fortsätta jobba hårt med klubblaget och göra bra ifrån sig där sen får man se hur långt de räcker. Självklart hoppas jag på att få komma med nästa gång då det är EFT och få göra sin första landskamp.

Är det någon du varit lite extra imponerad av under dessa dagar som du kanske hade lite sämre koll på sedan innan? – Jag har faktiskt aldrig sett Ahmad Aldeeb spela har dock hört att han är riktigt duktig. Det tycker jag han visade under lägret.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar