JAS-bloggen
Intervjuer

Nykomlingen startade med cup: ”Ser fram emot lite tuffare motstånd”

Någon vecka efter, men vi ger er fortfarande en sista intervju från JAS-Elit innan vi släpper cupen helt.

IBF Örebro fanns även representerat på tjejsidan denna upplagan. – Vi har tränat i stort sätt hela sommaren för att vara så förbereda som möjligt inför säsongen 20/21. Alla matcher blev ju inställda så det var ett tag sen vi fick känna på match situationer, vi alla var väldigt taggade på att äntligen få spendera tid på planen och testa allt vi tränat på under sommaren, säger Frida Brage till bloggen.

Man spelade i den första gruppen och mötte där Täby, Solfjäderstaden och ett av Huddingelagen. – Vi tänkte att det är tre bra lag vi möter, så vi behövde verkligen satsa i varje match och spela så bra vi kan för att kunna nå slutspel. Vi gjorde 3 godkänna matcher som resulterade i att vi placerade oss först i gruppen.

Man inledde med att kryssa mot Solfjäderstaden i den första matchen. – Vi var alla väldigt nervösa och taggade eftersom det var vår första match på väldigt länge. Vi kämpade på och efter första perioden fungerade spelet bättre och vi lyckades kämpa upp ett underläge.

I den andra matchen, med en viss press på sig, så lyckades man slå Huddinge istället och ta tre viktiga poäng. – Vi ändrade inte på något speciellt spel mässigt, jag tror att nervositeten hade släppt lite och att vi hade känt av nivån på matcherna. Alla kämpade på väldigt bra och vi gjorde en bra match.

2-2 i sista där ett poäng räckte. Visste ni att det räckte?

– Vi försökte att inte fokusera på huruvida de räckte med bara spela lika. Vi har som mål spela bra innebandy varje match så det var inget vi tänkte på.

Resultatet gjorde att man tog sig vidare och i semin väntade GS/Sunnanå och där räckte man aldrig till. Förlust med 1-4 blev det till sist. – Jag tycker att vi måste ha mer skott på mål för att få mer mål chanser, vi behöver också göra mål på de målchanser vi får. Att få till passningsspelet i lite högre tempo är något vi även måste träna på. Vi lär oss av detta och tar med oss till kommande matcher.

Säsongen som väntar med jas och dylikt. Vad har ni för föhoppningar och mål?

– Tidigare säsonger har vi endast spelat i Fk1/fk2, så detta blir något nytt för oss alla. Föregående säsonger har gått väldigt bra, så vi ser verkligen fram emot att få lite tuffare motstånd. Eftersom vi är nya i jas sammanhang har vi inga förväntningar, vi vill bara lära oss för framtiden. Vårt mål är att få igång ett bra spel på planen som vi kan vara nöjda med, sen får vi se hur långt de räcker.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar