JAS-bloggen
Okategoriserade

10 tränare med nya uppdrag: ”Tuff utmaning om laget ska ta kliv”

Vi är mitt i försäsongsuppladdningen med träningar, matcher och cuper och inom kort så väntar troligtvis seriepremiärer även om vi inte än vet hur det kommer se ut exakt. Vi har ett gäng nya tränare som ställs i nya miljöer och nedan har ni 10 av dem som har nya utmaningar att jobba med.

Malcolm Schäfer, från IBK Lockerud till Hovslätts IK (DJ) – Schäfer som trots sin unga ålder samlat på sig mycket erfarenheter från uppdrag i både Sirius, Gävle och Lockerud tar nu klivet till Hovslätt och ersätter engagerade Max Gustafsson. Känslan är dock att man får in en fullgod ersättare, någon som vill oerhört mycket och är driven. Precis vad topplaget behöver för att fortsätta utvecklas och slåss om platser till Innebandyfesten igen. 

Kalle Berglund, från Väsby AIK till Vallentuna IBK (HJ) – Den gamle liraren byter klubb och går från tjejer till killar. Kalle med en gedigen bakgrund som spelare på högsta nivå var ju främst känd för sina offensiva kunskaper och lär där ha mycket att tillföra. Vallentuna som är ganska gröna på den här nivån och kanske främst behöver hitta en högre lägstanivå i sitt spel för att kunna lyckas här.

Eric Thompsson, från spelare till Hovslätts IK (HJ) – Har representerat flertalet olika Smålandsklubbar som spelare och det senaste i Hovslätt. Den rightfattade backen avslutade säsongen i Mullsjö, men kliver nu in som tränare i Hovslätt och tar över skutan efter Pellnor. Kommer ha en utmaning nu när Hovslätt tappar en ledande 01-kull och man kommer istället få fokusera mer på att bygga kollektivet när spetsen inte finns på samma sätt. En spännande utmaning för Thomsson!

Victor Edberg, från Bele Barkarby IF IBF till Täby FC (HJ) – Edberg som haft en sejour tidigare i Täby vänder nu tillbaka efter ett fint år i Bele där man vann sin grupp bland annat. Edberg som känner klubben sedan tidigare och vet vad han har att jobba med. Bra koll på området överlag och det återstår att se hur man kan prestera i en relativt tuff grupp.

Peter Selin, från Jäbo IK till Örnsköldsvik IBK (DJ) – Efter att ha följt Jäbos duktiga unga tjejer under flera år så är han nu klar för konkurrenten Örnsköldsvik. Konkurrent kanske är fel ord med tanke på Jäbos betydligt mindre verksamhet, men då flera tjejer tagit klivet över i och med NIU och liknande så blev även Selin erbjuden JAS-laget. Spännande att se vad han kan göra med detta på pappret starka gäng.

Ludvig Eriksson, från assisterande till huvudtränare i Munka Ljungby IBK (HJ) – Var med redan förra året i staben och är en av de yngsta tränarna i JAS. Känns driven och målmedveten och frågan är vad han kan få ut av sin trupp? Ett par nyförvärv, men frågan är om det är nog för att kunna utmana hela vägen i gruppen.

Danny Estrella Näslund, ny i tränarrollen i Lindås IBK (HJ) – Tar över från Ricard Carlsson och blir ny herrjunioransvarig. Estrella som är född 1996 har trots sin unga ålder hunnit med tre år på RIG, spelat U19-landslag och två säsonger i Pixbo SSL. En klart godkänd meritlista för att vara såpass ung. Ska nu agera tränare parallellt om sitt egen spel och frågan är hur det går? Lindås är i en ombyggnadsfas och det kommer nog krävas lite tid. Även om man själv har erfarenheter från spel högt upp behöver inte det betyda att man är perfekt för tränarrollen då det handlar om mycket mer än det taktiska kunnandet som jag tror Estrella har. Att få ihop en grupp, att hantera människor och se utifrån allas bästa.

Mårten Arvidsson, från Huddinge till Åkersberga (DJ) – Ledde Huddinge till fina framgångar under Innebandyfesten i Växjö säsongen 2019 där man bland annat lyckades slå RIG vilket är en bragd i sig. Var med i Huddinge även under fjolårssäsongen, men bara halva säsongen drygt. Dottern Jennifer valde spel i Tullinge då och i samband med det tror jag även Mårten klev av om jag inte har helt fel. Är nu klar för ”Ackers” där han tillsammans med Berglind och Delshammar bilder en stark trio som ska ta ett av Sveriges bästa JAS-lag till framgångar.

Ida Nedin, från Täby till Hässelby (HJ) – Extremt roligt med en tjej som kliver in i ett HJ-JAS, mer av  det! Nedin endast 22 år gammal har trots det flera år bakom sig som ledare i flera olika föreningar i flertalet olika roller och uppdrag vilket tyder på ett galet engagemang. Efter ett år i Täbys HJ blir det nu istället uppdraget som huvudansvarig i Hässelby som väntar. Ett uppdrag där Hässelby inte förväntas att ha något i toppskiktet att göra. Nedin uppger själv att hon gärna vill stå längst fram och ta ett stort ansvar och det lär hon få gör i denna tuffa utmaning om laget ska ta kliv. Spännande att följa! Här gjorde hon en grym intervju hos InnebandySTHLM. 

Adam Nilsson, ny i tränarrollen i Strängnäs IBK (HJ) – Har gjort succé som spelat i Strängnäs sedan han kom från Warberg och var inför den här säsongen uppvaktad av flera SSL-klubbar, bland annat Sirius och Helsingborg vad jag vet. Nu kliver han istället in i JAS-lagets stab, ett lag som satsar högt och som efter både fjolårets och sommarens nyförvärv ser ut att bli starka. Skoj att se vad Nilsson exakt kan tillföra, men med tanke på hans spets rent offensivt så känns det som att det är just där han är lämpad att göra mest nytta.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar