JAS-bloggen
Intervjuer

Uppskjutet VM ger chans till förbättring: ”Vill vara offensivare på planen”

Damernas U19-trupp presenterades under fredagen där Camilla Granelid numera är ansvarig.

Tanken var ju att U19-landslaget här i maj skulle spelat VM på hemmaplan i Uppsala, men något som blev flyttat med tanke på COVID-19. En av de som hade siktet på VM var RIG:s Ellen Hansson. – Jag hoppades ju givetvis att jag skulle komma med, men konkurrensen är stenhård och det finns många bra spelare, säger Hansson till bloggen.

När ett sånt besked kommer, hur reagerar man och hur tänker man kring nya mål?

– Jag blev jätteledsen när det ställdes in. Även Innebandyfesten som jag och mitt lag hade tagit oss till blev ju inställt. Det var jättetråkigt men bara att acceptera. Fokusera på det positiva och göra det bästa av det. Många mål som man hade innan säsongen tog slut kunde man ha kvar men det nya målen blev mer att få en sån bra försäsong som möjligt och göra sig redo för allt nästkommande säsong har att erbjuda.

Hansson är född 2002 och den tidigare Huddingespelaren gör sitt sista år på RIG nu där hon hoppas kunna utveckla specifika delar för att få chansen att spela VM. – Innebandymässigt jobbar jag med att vara mer offensivare på plan för att vara ett större hot annars handlar det mycket om att ta en större roll på och utanför plan. Vilket är viktigt i en lagsport som denna.

Truppen som släpptes innehöll denna gången spelare från tre årskullar. Spelare födda 2001, 2002, men även 2003. – Truppen innehåller bara spelare som är superduktiga. Det handlar ju om vilka speltyper som passar ihop och vad ledarna vill ha ut av laget. Konkurrensen blir stentuff!

Av det man kan utläsa så saknas ett par tongivande spelare födda 2001, spelare som känns mer eller mindre givna i ett VM, men det är istället med ett par 03:er bland annat från RIG som nu får chansen. – De kommer att visa hur grymma spelare de är och sätta rejäl press på oss andra. Det gäller att man presterar på topp! Jag tror detta kommer leda till att fler spelare utvecklas. 

Samlingen man ska ha är i form av ett fyrdagarsläger i Uppsala här om drygt 1,5 vecka där Hansson ser fram emot att få se alla. – Lära känna varandra och spela en massa bra innebandy. Det ska bli roligt att träffa dels de som man redan känner från andra läger och alla nya som gör debut! Det ska bli jättekul att ha ett läger i Uppsala då det är något jag verkligen ser fram emot.

Är det någon annan spelare du ser fram emot att få se lite extra under lägret?

– Det ska bli spännande att se alla de nya men det ska bli extra kul att se hur lagkamraterna Cajsa (Alm) och Thea (Löfborg) anpassar sig i en sådan ny miljö.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar