JAS-bloggen
Intervjuer

Matchade hårt på hemmaplan: ”Hade lite semester-skalle”

För den påläste och vakne så kunde man under helgen notera att det spelades en hel del träningsmatcher ute i Wallenstam och Pinntorpshallen i Landvetter för ett gäng DJ-JAS lag.

Pixbo spelade självklart och var för två veckor sedan uppe i Stockholm och deltog i DJ-Invitational. – Svaren vi fick där var väl att vi har en väldigt bred trupp inför kommande säsong i både JAS och DJ18. Vi åkte upp med många nya ansikten och nya konstellationer så det är ju alltid intressant första matcherna hur det funkar ihop och hur gruppdynamiken förändras med nya spelare in i gruppen, säger Pixbos assisterande tränare Emil Larsson till bloggen.

Vad har ni lagt fokus på efter det?

-Fokus har varit att sätta grunderna framförallt försvaret. Vi gick in i hall första gången samma vecka som vi åkte till sverigefesten så grunderna har varit prio nu såhär i början för att sätta dessa.

I helgen så gjorde man upp tillsammans med Landvetter samt att Täby och Lund var på besök. – Det är ”Zäta” och Jonas Eliassson som roddade i detta, när Novab ställdes in så var det viktigt för oss att få bra träningsmatcher inför säsongen men också bygga laget.

Man slog Landvetter i match ett med 7-3 och hade sedan samma resultat även mot Lund. – Matchen mot Landvetter börjar väldigt trevande från vår sida samtidigt som Landvetter gör det bra och stressar oss. Vi får två viktiga mål i slutet av andra perioden och sedan i tredje får vi bättre stäm i försvaret, Landvetter blir lite trötta och tar på sig några utvisningar som gör att vi kan gå ifrån. En klassisk första match där vi växer in i det och tillslut tar över matchbilden.

– Lund tycker jag att vi kontrollerar bättre från period två. Första är lite avvaktande och där vi har lite semester-skalle. Sen hittar vi fler sätt att lösa deras man-man och får kontroll över matchbilden. En stabil insats från vår sida i 40 minuter.

Under söndagen mötte man Täby som hade förlorat sina två matcher. Det blev storseger med hela 10-1. – Täby hade två förluster på lördagen och vi två vinster. Det är en tidig morgonmatch där ena laget har massa självförtroende och det andra laget som inte har det. Täby är bättre än vad resultatet visar, men just i den matchen blir det att allt vi gör sker i medvind och tvärtom för Täby.

Man mötte även Landvetter en gång till i en ”final”, en match man vann med 5-2 och därmed var obesegrade under helgen. Just Landvetter som tillhör toppen i området tillsammans med Pixbo bland annat. – Ja det blev den sista träningsmatchen för helgen. Landvetter har under en lång tid nu haft något bra på gång och detta året tror jag att de kommer att utmana ordentligt i sin JAS grupp och stå i ett kval tillslut. De har tappat tongivande spelare, men fyllt på med några fina namn så jag ser väl Landvetter, Lerum och Warberg som de tuffast i vårt område.

Många ser ju er i Pixbo som ett favorittippat lag i år, framförallt efter försäsongens resultat. Vad har ni själva för målsättning? – Det är alltid kul när ”experter” eller andra personer tror på att vi kommer gå långt eller att vi har ett bra lag. Vår målsättning är att precis som förra säsongen vinna SM guld.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar