JAS-bloggen
Intervjuer

Trötta på att underskattas efter helgens framgångar: ”Kanske Magget och förbundskaptenerna inser….”

Vi avslutar intervjuerna från killarnas JAS-elit med en silverintervju, en medalj som togs av Gransholm/Hovshaga.

Ett gäng det inte var så mycket prat om inför turneringen som inför denna säsongen är nya som kombinationslag. – Vi blir i princip alltid underskattade, vilket vi är ganska trötta på. Vi är trots allt två väldigt bra lag som slått ihop och blivit ännu bättre. Förra året kom vi t ex trea och tvåa i samma JAS-serie och båda lagen vann mot serieettan i den, men ändå nämns vi aldrig när man pratar om lagen i serierna och grupperna vi spelar i. Kanske Magget och förbundskaptenerna inser snart att vi har ett par gubbar som inte skulle göra bort sig på högsta nivå. Allt underskattande har däremot gynnat oss. Många lag är inte beredda på vilka vi är och vi känner egentligen aldrig någon press utanför. Så det har varit rätt skönt att ha varit “underdogs” i de mesta vi är med i. Men kan lova att efter denna cupen så vet fler vilka vi är, säger Edwin Nordek från Gransholm till bloggen.

Förra året spelade alltså lagen var för sig, men Hovshaga har tappat en hel del 01:er och man väljer nu alltså att kombinera Hovshagas spets med Gransholm bredd, ett intressant samarbete som är precis i startgroparna. – Även fast vi bara tränat tre gånger tillsammans, så har vi fått ihop sammanhållningen i laget extremt bra. Vi visste vilka vi alla var men kände inte varandra såväl innan hopslagningen. I början var det väldigt uppdelat med Hovshagaspelare och Gransholmspelare, men i slutet blev vi riktiga Gaifare tillsammans. Efter cupen känns det som att vi känt varandra hur länge som helst. Skulle säga att det är svårt att hitta ett lag som kämpar så mycket för varandra som oss.

Lagets grupp såg på förhand tuff ut med Pixbo, Åkersberga och Örebro SK. – Vi visste inte jättemycket om gruppen på förhand men kände på oss att den skulle vara tuff. Vi visste att alla lagen hade några riktigt vassa spelare som vi var tvungna att hålla koll på. Pixbo visste vi hade haft några riktigt starka kullar åren innan, så vi tänkte att de skulle fortsätta ligga på den nivån. Åkersberga visste vi hade några duktiga 01or, så vi hade ingen aning om hur de skulle se ut i år. Örebro visste vi bara att dom inte skulle vara dåliga heller.

Man inledde med att spela 2-2 mot ”Ackers” under fredagskvällen. – Vi spelade inte direkt på topp mot Åkersberga eftersom det var våran första match sen hopslagningen tillsammans. Vi fick inte igång vårt spel riktigt under matchen och stressade upp varandra alldeles för mycket. Fokuset låg på andra onödiga faktorer under matchen, vilket Åkersberga kunde utnyttja i slutet. Åkersberga var ett bra och fysiskt lag med några riktigt vassa lirare, vilket gjorde dom väldigt farliga på kontringarna. Efter matchen däremot höjde vi oss till en ny nivå som visade sig under cupen.

Klar uppryckning i match två när Örebro stod för motståndet. Stabila 5-0 vann man med till sist. –  I andra matchen föll alla pusselbitar på plats. Vårt spel fungerade riktigt bra och vi kämpade med hjärta pannben för varandra. Örebro hade några riktigt duktiga spelare, men vi lyckades låsa dom under matchen. Tror även dom underskattade oss lite, vilket gjorde att  dom inte var beredda för vårt tryck.

I tredje matchen väntade Pixbo och när man hade en 0-3 ledning såg det ut att gå vägen – Pixbo ville dock inte ge sig och kunde hitta reduceringar samt en kvittering och rädda ett poäng. –  Mot Pixbo spelade vi extremt bra första perioden. Vi pressade hårt och var fysiska duellerna, vilket ledde till många målchanser. Vi hade även ganska mycket otur den matchen, då vi skjuter fem ramträffar i rad som lika gärna kunnat gå in. Pixbo var väldigt duktiga och hade bra tryck från bänken. De hade ett par väldigt duktiga spelare som vi var tvungna att pressa på så de inte fick för mycket tid. I slutet tappar vi fokuset igen efter deras första mål, vilket dom utnyttjar starkt genom att vända matchen.

Man lyckades ta en andraplats och lottades därmed mot ett annat Örebrolag, nämligen IBF Örebro Ungdom. Man såg till att bättre på sviten mot Örebrogängen och vann med 7-3. – I den matchen var vi mycket effektiva i våra avslut. Vi fick ett gött flow omedelbart in i matchen och satte fyra kassar direkt. Vårt spel och defensiv fungerade bra under större delen av matchen. De var bara i slutet när de delades ut en del utvisningar som vi tappade vårt momentum och dom kunde hänga in bollar på oss. Annars var Örebro ett bra lag med många skickliga spelare.

På pappret skulle det bli än tuffare när man mötte Värmdö. Man gick upp till en 0-2 ledning och även om Värmdö reducerade med ett par minuter kvar och tog ut målvakten det sista så kom man aldrig närmare. Smålänningarna var därmed klara för semifinal. – I kvartsfinalen mötte vi ett kontringstarkt och defensivt Värmdö. Vi visste att de hade en del riktigt bra spelare som skulle straffa oss hårt på kontringarna och om de fick tid med boll. I paus snackade vi om hur vi skulle låsa deras anfall och ta vara på våra chanser. Vi kämpade in i det sista och slutade aldrig springa. Det var väldigt jämt i slutet men vi lyckades tillslut dra de längsta strået.

Att ha slagit ut både Örebro och Värmdö är imponerande och i semifinalen väntade Ledberg, ett gäng som var betydligt mer topptippade än Gransholm/Hovshaga. Ledberg som tagit sig vidare efter straffar skulle få se matchen gå till samma öde här, men denna gången var det just smålänningarna som var starkare. –  Vi kände till Ledberg väl innan matchen då vi har mött dom några gånger innan. Vi visste om att dom vill rulla boll mycket och trötta ut oss. Vi skulle köra med hård press så att de inte kunde trötta ut oss genom att rulla bollen.  Den första perioden var vår absolut sämsta under cupen och de kändes som det mesta var kört i paus. Men efter att våra tränare gav oss världens pep talk, så fick alla ny energi och kämpade in i det sista. I period sköt vi mycket mer och var noggrannare i defensiven, vilket ledde till våran vändning. Straffarna klarade vi genom att sätta alla och att Eric spikade igen där bak.

I finalen väntade Falun, som hade gått rent deluxe under gruppspelet och därefter ångat på. Ett maskineri med krafter kvar där Gransholms/Hovshagas energi tröt till sist. Förlust med 4-0 blev det och rosaklädda Falun försvarade sitt guld från fjolåret. – Vi alla var extremt trötta i finalen då vi hade tagit ut oss rejält i dom 6 matcherna innan. Falun är det bästa laget vi mött och var riktigt bra i alla situationer under matchen. De utnyttjade att vi var trötta och rullade bollen fint mellan dom. Men om vi hade varit pigga så tror jag vi hade kunnat ge Falun en bättre kamp. Pokalen förtjänar däremot inget bättre hem än hos Falun som de såg ut under helgen.

För ”GAIF” så väntar nu ett tufft JAS-gruppspel där man hamnat i J-gruppen som utan tvekan är en av de tuffaste i Sverige. –  Det är säkert en hel del bra lag i vår serie. är dock helt övertygad om att de är mer rädda för oss än vad vi är för dem. Vi kan vinna eller torska, men oavsett kommer vi jobba röven av oss. Kanske har vi “tur” och vinner gruppen. Verkar som vi har mer “tur” ju hårdare vi jobbar. Tror detta är vårt år och denna cupen var en värdemätare på det. Ni kommer höra mer om GAIF!!!!

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar