JAS-bloggen
Inför match

Slåss om VM-plats som underårig: ”Det man visar på och utanför planen som räknas”

Till våren ska killarnas VM för spelare födda 2002 och yngre avgöras och i veckan kom den första truppen som påbörjar processen.

Senaste samlingen var den man hade under våren på Bosön, då 44 spelare totalt kallades, spelare födda 2002-2003. En av dem var Sebastian Theorin. – Jag tycker att Bosön-lägret gick/kändes bra, tycker att jag lyckades visa upp vem jag är och vad jag går för på innebandyplanen och även utanför, säger Theorin till bloggen.

Vad har du lagt fokus på sedan dess?

– Jag försöker alltid utveckla att jag hela tiden ska vara ett hot på banan. Så det är något jag fortsatt jobba med efter lägret. Hela tiden försöka hota på ett eller annat sätt, de kan vara att utmana, ta avslut, eller att försöka sätta mina medspelare i så bra lägen som möjligt.

Beskedet för spelarna kom under torsdagsförmiddagen, där förbundet sedan släppte det någon timma senare. – Såklart en lättnad men framförallt väldigt roligt! Att komma med i U-19 är ett stort mål som jag har så detta är såklart ett mycket glädjande besked att ta sig vidare till nästa läger.

Det man alltså jobbar emot nu är nästa års VM. Ett mästerskap som spelas för varannan årskull och 03:erna får därmed aldrig chansen i sitt ”eget” utan får slåss om platserna här när det är 02:ernas tur. – Konkurrensen är såklart stenhård för alla, men ledarstaben har bra koll och det är de man visar på planen och utanför som räknas, så åldern spelar nog ingen roll.

Det är alltså fyra dagar i Uppsala som väntar om drygt två veckor där man ska börja processen tillsammans. – Jag tycker det ska bli riktigt roligt och spännande att samlas och ha ett läger i Uppsala. Mina förväntningar på lägret är att det kommer vara intensiva och utvecklande 4 dagar med mycket fart och bra innebandy. Bara positiva tankar inför lägret! 

Är det någon du ser fram emot att eventuellt kunna få spela med?

– Väldigt svår fråga då alla är väldigt duktiga. Skulle nog välja att ha Mattias Lövenfors som backkollega då vi kört med varandra lite nu på försäsongen och det har gått/känts bra!

Vad hoppas du kunna visa upp som stärker dina chanser?

– Jag hoppas på att kunna fortsätta visa upp mitt defensiva samt offensiva spel. Att jag är en bolltrygg säker back som älskar att hota över hela banan och att vinna alla ”mina” matcher i matchen!

Här har ni torsdags inlägg om truppen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar