JAS-bloggen
Intervjuer

Vann finalen mot gamla lagkamrater: ”Vi lyckas med försvarsspelet”

Vi avrundar rapporteringen från helgens DJ-invitational med en guldintervju från RIG Umeå.

Det var alltså RIG som drog det längsta strået, ett RIG som hade med sig sina nya 04:er och som hann med en kortare uppstart. – Varje år börjar RIG säsongen med ett träningsläger för att lära känna de nya ettorna. Så i måndags åkte vi till Gotland för att få ihop truppen och få några träningar tillsammans, säger Thea Lindén till bloggen.

RIG lottades in i A-gruppen tillsammans med Pixbo, Bele och Lerum. – Det är tre lag som vi inte mött tidigare. Eftersom de nya 04:orna ska lära sig vårt spel och vi andra ska komma tillbaka till det vi hade förra säsongen kände vi att vi ville lägga fokus på vårt egna spel istället för att anpassa oss till de andra lagen.

Man hade dock inga problem med att kliva igenom gruppen obesegrade och sluta på nio poäng. – Jag tycker att vi överlag gör ett bra gruppspel. Vi gör trotts allt fyra mål per match och släpper bara in ett mål totalt. Vi ville fokusera lite extra på försvarspelet och det tyckte jag vi gjorde bra.

Utöver JAS-klassen fanns det ju även en DJ18-klass som RIG allt som oftast brukar närvara i på Innebandyfesten, men inte denna gången. – Eftersom våra 01:or inte är kvar i truppen så valde vi att inte ställa upp i DJ18. Det hjälpte såklart att bara spela en klass.

Kvarten blev en tuff historia med 4-2 mot Landvetter. Skulle du säga att siffrorna speglade matchbilden? – Jag tycker att resultatet speglar matchen. Landvetter gjorde det bra och lyckades störa vårat spel och vi gör inte våran bästa match.

Om kvarten var tuff så blev semin enklare – hela 10-1 mot Täby. – Eftersom vi inte var så nöjda med kvarten så ville vi göra en bra match mot Täby och där var vi mer på hugget. Vi höll ett högre bolltempo och snabbare passningar och fick till vårt spel och det gav utdelning framåt.

I finalen väntade Hovslätt – en speciell upplevelse för Lindén att möta sina gamla lagkamrater. – För mig kände jag att det skulle bli en speciell match då Hovslätt är min moderklubb och den enda klubben jag har spelat i förutom RIG. Vi pratade om att stressa deras uppspel och även att få till vårt försvarsspel.

Man lyckades med sin gameplan fullt ut – vinst blev det med 3-1 till sist. – Jag tycker att det vi pratade om inför matchen gör vi bra. Vi gör tre mål framåt och har ett par bollar i stolpen och deras målvakt gör även några bra räddningar! Jag tycker vi lyckas med försvarsspelet och de får inte till så många farliga chanser.

Som sagt, flera nya 04:er med i spel. Var det någon som utmärkte sig lite extra?

– 04:orna är väldigt bra allihop, hittills tycker jag inte att någon sticker ut mer än någon annan. Ska bli kul att spela med dem!!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar